Mes turime 378 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4721
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20922
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96952
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mes visi esame Lietuva

2012 m. kovo 3 d., šeštadienis Nr.18 (1161)

„Kas yra mano ir tavo Lietuva? Mes visi esame Lietuva, ir nesvarbu, kaip toli nueisime, Lietuva, liks mūsų širdyse“. Šiais iš moksleivių lūpų nuskambėjusiais žodžiais prasidėjo Švenčionių vidurinėje mokykloje vykusi 23-ioji Lietuvos mokinių lietuvių valstybinės kalbos olimpiada. Į olimpiadą atvyko moksleiviai iš Klaipėdos, Vilniaus, Kauno ir Visagino miestų bei Vilniaus, Trakų, Šalčininkų ir Švenčionių rajonų. Mūsų rajonui atstovavo Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos ir olimpiados šeimininkų – Švenčionių vidurinės mokyklos moksleiviai. Dėl 23-iosios Lietuvos mokinių valstybinės kalbos olimpiados nugalėtojo vardo pasivaržyti suvažiavo per 50 moksleivių. Tris olimpiados dienas vertinimo komisija, vadovaujama lietuvių kalbos ekspertės mokytojos Danutės Kolesnikovos, vertina dalyvių žinias, kad išrinktų geriausius. Iš anksto aišku, kad pralaimėjusių apskritai nebus, nes dvyliktokams olimpiada – puiki repeticija prieš egzaminus.

Olimpiados atidarymo metu, sveikindamas atvykusius dalyvius ir svečius, Švenčionių vidurinės mokyklos direktorius Jurij Semaško trumpai nušvietė ir mokyklos perspektyvas, vykstančią renovaciją. Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis olimpiados dalyviams linkėjo ne tik gerų rezultatų, siekiant olimpiados nugalėtojo vardo, bet ir turiningai praleisti laiką ir išsivežti iš Švenčionių rajono kuo geriausius prisiminimus, susirasti naujų draugų.

Švietimo ir mokslo ministerijos Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vyriausioji specialistė Nida Poderienė, padėkojusi svetingiems 23-iosios Lietuvos moksleivių valstybinės kalbos olimpiados šeimininkams – Švenčionių vidurinės mokyklos bendruomenei už nuoširdų priėmimą, atkreipė dėmesį į tai, kad Lietuvos kultūra – visų čia, Lietuvoje, gyvenančių tautų kultūra, nes kiekviena tauta įneša kažką savito, nepakartojamo, praturtindama kultūros lobyną.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Kęstutis Kapačinskas linkėjo rajono svečiams ne tik gerų rezultatų, bet ir išsivežti širdyje dalelytę Nalšios žemės žavesio. Vertinimo komisijos pirmininkė Danutė Kolesnikova supažindino olimpiados dalyvius su vertinimo komisijos nariais, palinkėjo visiems moksleiviams sėkmės, o geriausieji paaiškės po trijų dienų įtempto darbo.

Olimpiados šeimininkai svečiams surengė ir trumpą koncertą, kurio metu mokių ištarti žodžiai spinduliavo Tėvynės meilę: „Lietuva – tai aš, tai tu, tai mano draugai, tėvai, mokytojai. Lietuva – tai žemė ir dangus, tai 7 raidės žodyje“.

Apie olimpiados rezultatus informuosime trečiadienio numeryje.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis