Mes turime 324 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1736
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11923
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87953
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sportas

2012 m. vasario 29 d., trečiadienis Nr.17 (1160)

Svarus Gedo Guiskio startas Marijampolėje

Ir toliau puikiais rezultatais džiugina jaunasis stipruolis iš Švenčionių Gedas Guiskis. Puikiai Gedas pasirodė ir vasario 17 dieną Marijampolėje vykusiose sunkiosios atletikos varžybose, skirtose Valstybės atkūrimo dienai.

Rovimo veiksmu Gedas Guiskis iškėlė 102 kilogramus sveriančią štangą, o stūmimo veiksmu Gedas iškėlė 140 kg sveriančią štangą ir dvikovėje surinkęs 242 kilogramus tapo nugalėtoju. Prieš metus vykusiose analogiškose varžybose jaunojo sportininko pasiekti rezultatai buvo rovimas 82 kg, stūmimas 111 kg ir dvikovė 193 kg. Vadinasi, per vienerius metus Gedo Guiskio dvikovės suma pakilo net 39 kilogramais, o tai jau solidus progresas. Jo paslaptis labai paprasta – intensyvios treniruotės ir rimtas požiūris į treniruočių procesą bei žinomo praeityje Lietuvoje sunkiaatlečio Gedo senelio Juozo Guiskio pastangos savo patirtį perduoti sparčiai progresuojančiam anūkui.

„Švenčionių krašto“ inf.


Buvo ir pergalių, ir nesėkmių

„Manija“ čempionatas

Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos vaikinų krepšinio komanda Lietuvos moksleivių vaikinų (gim. 1993 m. ir jaunesnių) krepšinio čempionate „Manija“ tapo Vilniaus apskrities nugalėtoja. Antrajame etape Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos krepšininkai rezultatu 71:57 nugalėjo Aukštadvario vidurinės mokyklos komandą, 20:0 (techninis pralaimėjimas dėl neatvykimo į rungtynes) Širvintų L.Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos komandą ir 97:69 Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos komandą.

Kvadratas

Vasario 18 d. Kauno r. Ringaudų pradinėje mokykloje vyko Lietuvos mokinių olimpinio festivalio (1999-2000 m. gim.) kvadrato finalinės varžybos. Teisę dalyvauti finalinėse varžybose iškovojo Švenčionėlių progimnazijos berniukų komanda. Jie nugalėjo rajoninėse, zoninėse ir tarpzoninėse varžybose. Puikiai Švenčionėlių progimnazijos berniukai kovėsi ir finalinėse varžybose. Labai mažai trūko, kad kokios nors spalvos medaliai atitektų ir jiems. Bet sportas toks dalykas - kažkas laimi, kažkas pralaimi. Švenčionėlių progimnazijos berniukai, vadovaujami kūno kultūros mokytojos-metodininkės Anželos Šuškienės, liko ketvirti.

Aukštaitijos pirmenybės

Vasario 23 d. Švenčionėlių progimnazijos sporto salėje vyko Rytų Aukštaitijos krepšinio pirmenybių rungtynės, kuriose susitiko Švenčionėlių „Aitvaras-SM“ ir Rokiškio „Krauneda-KKSC“. Pirmajame tarpusavio susitikime Rokiškyje mūsų krepšininkai iškovojo pergalę rezultatu 84:82. Rungtynės buvo labai atkaklios. Ir viena, ir kita komanda labai norėjo iškovoti pergalę. Pirmasis kėlinys vyko taškas į tašką, nei viena nei kita komanda neturėjo didelio pranašumo (26:26). Antrajame išryškėjo varžovų fizinės jėgos pranašumas ir jie įgijo 9 taškų persvarą (42:51). Trečiąjį kėlinį pradėjome energingai ir jau po kelių minučių išlyginome rezultatą. Po jo rezultatas vėl buvo lygus (68:68). Visą ketvirtąjį kėlinį vyko bekompromisė kova. Likus žaisti apie tris minutes rokiškėnai įgijo kelių taškų pranašumą. Kelios mūsų klaidos, keli pramesti metimai, ir rezultatas išaugo iki 10 taškų. Rungtynės pasibaigė rezultatu 81:95 Rokiškio komandos naudai. Rezultatyviausiai mūsų komandoje žaidė Karolis Bojarūnas (22 taškai), Gytis Steckis (17 taškų), Tadas Kuodis (16 taškų) ir Rokas Šamšūra (13 taškų).

Komandos vardu norėčiau padėkoti žiūrovams, kurie nepabūgo blogo oro ir kaip visada gausiai susirinko palaikyti mūsų.

Tadas GARLA
Treneris

 

 
Reklaminis skydelis