Mes turime 290 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2547
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12734
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88764
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Meras Rimas Klipčius nevykdo savo pareigų, o J.Deveikienė vėl politikuoja SODROS sąskaita

2018 m. birželio 30 d., šeštadienis Nr.48 (1772)

Pakvipo paraku – artėja rinkimai. Meras metė rajono reikalus į šalį ir ėmėsi savo partijos reikalų. Kokia tokia, bet kai kitos partijos Klipčių taip ir nepriėmė (apie tai jau rašėme), belieka nupūsti dulkes nuo žmonių pamirštos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų), kuriai vadovauja buvęs teistas asmuo - pirmininkas A.Zuokas.

Antradienio planus – vizitą Vilniuje, kaip rašoma mero darbotvarkėje, pakeitė merui svarbesni dalykai – jo partijos pirmininko viešnagė ar vizitas (viešai neskelbiama). Antradienį 10.30 val. meras Rimantas Klipčius susitiko su Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) pirmininku Artūru Zuoku ir pirmininko pavaduotoju Algiu Čapliku. Paaiškėjo, kad svečių priėmime meras dalyvavo ne vienas, o su visa svita, nuo tiesioginio darbo atitraukęs mažiausiai dar du valdininkus – vicemerę Violetą Čepukovą ir Sporto centro direktorių Artūrą Paulauską. Dalyvavo ir mero tėtė Rimas Klipčius, už akių vadinamas faktiniu rajono vadovu.

Tarybos narė Janina Deveikienė net iš ligos patalo pašoko, kad tik ko nors nepražiopsotų, gal geros vietos rinkimų sąraše. Konkurencija išaugo – savo „kąsnio“ tikriausiai norės ir trys „auksiniai“ perbėgėliai iš Darbo partijos, savo balsais užtikrinę merui galimybę veikti nesižvalgant ir nesiskaitant su opozicija.

Apie A.Zuoko vizitą rajono savivaldybės svetainėje mero Rimanto Klipčiaus darbotvarkėje nepaskelbta. Suprantama - Artūras Zuokas šiuo metu neužima jokių pareigų valstybės tarnyboje, tad buvo atvykęs tik kaip partijos pirmininkas. Jis ir pats to neslepia: „Aplankėme mūsų merus“ (įrašas LLS facebook paskyroje).

Taigi trys valdininkai (meras, vicemeras ir Sporto centro direktorius), išlaikomi mūsų visų – mokesčių mokėtojų, darbo metu ne rajono labui dirbo, o sprendė savo partinius klausimus. Tuo tarpu visuomenė buvo klaidinama ir apgaudinėjama, nes mero darbotvarkėje buvo parašyta ,,vizitas Vilniuje“. Tokį įrašą mero darbotvarkėje matome labai dažnai. Kyla klausimas: ar po „vizitais Vilniuje“ nesislepia kiti dalykai, kaip kad buvo šį antradienį?

Šaltiniai patvirtino, kad rajono tarybos narė Janina Deveikienė šiais metais jau antrą kartą politikuoja Sodros sąskaita, t.y., turėdama nedarbingumo lapelį, aktyviai dalyvauja viešajame gyvenime. Pirmą kartą tai buvo beveik prieš pusmetį, kai grupė rajono tarybos opozicijos narių lankėsi Švenčionėlių įstaigose, o juos aplenkdama visą dieną guviai zujo tuo metu sirgusi ar tai ne, bet nedarbingumo lapelį tikrai turėjusi J.Deveikienė. Sodros Utenos skyrius tą faktą įvertino ir nubaudė ligonę – už tą dieną nemokėjo nedarbingumo išmokos. Kas dažnai kartojasi, tampa įpročiu. Kol kas nežinia, kaip Sodra įvertins šį ligonės įprotį.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis