Mes turime 337 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1515
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17716
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93746
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Šimtametė skaito laikraščius, knygas, juokauja ir trykšta optimizmu

2012 m. vasario 29 d., trečiadienis Nr.17 (1160)

Vilniuje viename jaukiame bute net nesijaučia, jog už lango žvarbi žiema, nes čia savo šimtmetį švenčia nepaprastai žvali, nestokojanti humoro jausmo ponia Elžbieta Barzda.

Dabar Elžbieta laukia šiltų orų, tada ji galės išvažiuoti į Pabradėje esančią sodybą. Gamtoje ji atsigauna. Vilniuje jubiliatė gyvena tik žiemą, pas jau dukra tapusią Severyną, su kuria pažįstamos jau visą septyniasdešimtmetį.

Ponia Elžbieta gimė ir augo keturių asmenų šeimoje Sarių seniūnijoje, Antasarės kaime. Būdama 22 metų ištekėjo ir tolesnį gyvenimą praleido Pabradės seniūnijoje, Maleikėnų kaime. Kartu su vyru visą gyvenimą dirbo nuosavame sode, tai buvo pagrindinis šeimos pajamų šaltinis – nuskynę derlių veždavo parduoti dar į tuometinį Leningradą.

Stebinantis jubiliatės aktyvumas ir puiki sveikatos būklė: ponia Elžbieta aktyviai domisi politika, skaito laikraščius įvairiomis kalbomis, o pernai net perskaitė V.Petkevičiaus knygą „Durnių laivas“. Į ilgaamžės tolimesnius planus įeina pasiekti rekordą Lietuvoje - nugyventi ilgiausiai. „Dar ir ištekėčiau, bet kad norisi, jog kavalierius vyresnis už mane būtų, o čia jau problema“, - juokavo ponia Elžbieta.

Pasakodama apie savo gyvenimą optimizmu trykštanti moteris nuolat šypsojosi, o apie visus sutiktus savo gyvenimo kelyje žmones atsiliepė tik teigiamai. Galbūt tai ir yra jos ilgaamžiškumo receptas – būti nepaliaujama optimiste? Paklausta apie tai ponia Elžbieta atsakė, jog nemato blogų žmonių ir mananti, kad kiek tu duosi kitiems žmonėms, tiek Dievas duos tau.

„Miela jubiliate, sveikinu Jus rajono savivaldybės mero vardu su šiuo labai gražiu, prasmingu jubiliejumi. Linkiu Jums stiprios sveikatos, geros nuotaikos. Džiaukitės kiekviena diena“, – nuoširdžius sveikinimus garbingo jubiliejaus proga p. Elžbietai išsakė atvykusi ir Pabradės seniūnė Marija Sadovskaja.

„Švenčionių krašto“ inf.
 

 
Reklaminis skydelis