Mes turime 388 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5063
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21264
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97294
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių meno mokyklos vokalinis ansamblis važiuos į „Dainų dainelė 2012“ turą Vilniuje

2012 m. vasario 29 d., trečiadienis Nr.17 (1160)

Švenčionėlių meno mokyklos vokalinis ansamblis pateko į IV respublikinį TV konkurso „Dainų dainelė 2012“ turą Vilniuje. Šis ansamblis susikūrė 2009 m., tačiau dainuojantis kolektyvas susiformavo tik per pora metų. 2010 m. pradėjom aktyviai koncertuoti. Koncertavome meno mokykloje, kultūros centro renginiuose, Švenčionių miesto jubiliejiniame renginyje. Ansamblyje – progimnazijos ir gimnazijos mokiniai. Pritaria (akomponuoja) ansambliui Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos Dainos studijos mokiniai.

Švenčionėlių meno mokyklai III ture, kuris vyko vasario 3 d. Visagino muzikos mokykloje, atstovavo 3 solistai (Augustė Semėnaitė ir Karolina Sliskytė - mokyt. Tatjana Šapokienė; Adelė Vilutytė - mokyt. Irma Asinavičienė) ir vokalinis ansamblis (vad. G.Šalna).

Dalyvavimas III ture buvo pakankamai komplikuotas, nes tą rytą lauke termometro žyma rodė žemiau nei 27 laipsniai šalčio. Tačiau visi apsidžiaugėme, kad Visagino mokykloje buvo šilta ir visų laukė karšta arbata.

Konkurso dalyvius pasveikino svečiai iš Visagino savivaldybės, LR Seimo narys A.Dumbrava. Konkurse dalyvavo po 5 kolektyvus iš Ignalinos, Švenčionių, Utenos, Zarasų rajonų. Visagino miestui atstovavo net 18 kolektyvų. Konkurso dalyvius vertino kompetentinga 7 asmenų komisija. Pirmininkas – Ž.Meškuotis, Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos gabių vaikų centro vedėjas. Nariai: V.Katinienė – Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos mokytoja ekspertė; Č.Pimpienė – Visagino Česlovo Sasnausko muzikos mokyklos direktorė, mokytoja metodininkė; S.Kirka – Ignalinos muzikos mokyklos vyresnysis mokytojas; L.Girulskienė – Švenčionių meno mokyklos mokytoja metodininkė; J.Stacevičiūtė – Zarasų meno mokyklos mokytoja metodininkė; A.Katinas – Utenos muzikos mokyklos direktorius.

Konkursas tęsėsi visą dieną. Jaunieji dainorėliai jaudinosi, stengėsi kuo geriau atlikti savo programą. O kaip nesijaudinsi! Šis etapas – tai bilietas į Vilnių, į filmavimąsi televizijoje, kur tave ir tavo draugus gali matyti visa Lietuva.

Dėkojame organizatoriams už šiltą priėmimą ir tvarkingą konkurso organizavimą. Visiems dalyviams linkime ir toliau stengtis. Kurie nepatekote toliau – bandykite dar ir dar, juk jūs dar visai jauni, ir šis konkursas – nėra paskutinis, ateityje jų laukia dar daugiau. Švenčionėlių vokaliniam ansambliui – gražių ir skambių balsų, nuoširdumo, geros nuotaikos, sėkmės ir pergalės troškimo. Juk už jūsų pečių – Švenčionėlių miesto garbė. O visus švenčionėliškius kviečiame žiūrėti ansamblio pasirodymą per televiziją kovo mėnesį.

Gytis ŠALNA
 

 
Reklaminis skydelis