Mes turime 177 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1080
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17281
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93311
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasieniečiu tampama per 14 savaičių

2018 m. birželio 20 d., trečiadienis Nr.45 (1769)

Nuo rugsėjo 3 d. VSAT Pasieniečių mokykloje bus organizuojami Pasieniečio įvadinio mokymo kursai. Turinčius aukštąjį universitetinį arba aukštąjį neuniversitetinį bei aukštesnįjį išsilavinimą ir nepriekaištingos reputacijos asmenis VSAT kviečia rinktis šiuos kursus ir per 14 savaičių tapti pasieniečiais.

Norintiesiems mokytis ir gauti siuntimus reikia iki liepos 15 d. pateikti tokius dokumentus el. paštu stok@vsat.vrm.lt:

1. Prašymą dėl siuntimo į įvadinio mokymo kursus išdavimo ir sutikimą (pasirašytą, skenuotą ar fotografuotą) būti tikrinamam valstybės informacinėse sistemose ir registruose (kai būtina, ir kriminalinės žvalgybos subjektų informacinėse sistemose).

2. Asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą (skenuotą ar fotografuotą).

3. Išsilavinimą patvirtinantį dokumentą (skenuotą ar fotografuotą).

4. Užpildytą anketą „MS Word“ formatu (gyvenimo aprašymą).

5. Vairuotojo pažymėjimą, leidžiantį vairuoti B kategorijos transporto priemones (jei turi) (skenuotą ar fotografuotą).

Pretenduojantys į vidaus tarnybą asmenys prieš gaudami siuntimą įvadinio mokymo kursus, privalės pasitikrinti sveikatos būklę ir psichologinį tinkamumą vidaus tarnybai Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro Centrinėje medicinos ekspertizės komisijoje ir išlaikyti bendrojo fizinio pasirengimo įskaitą.

Į kursus priimti asmenys aprūpinami uniforma ir nemokamai apgyvendinami bendrabutyje. Išklausę teorinio mokymo kursą, atlikę praktinio mokymo programoje numatytas užduotis ir sėkmingai išlaikę egzaminus bei įskaitas, kursų dalyviai gaus įvadinio mokymo kursų baigimo pažymėjimus ir bus įdarbinami VSAT Vilniaus ir Ignalinos pasienio rinktinių padaliniuose.

Per 14 savaičių jie išmoks atlikti pasienio tikrinimus, vykdyti sienos stebėjimą, orientuotis vietovėje, atlikti radiacinę kontrolę ir įgis kitų profesinių žinių.

 
Reklaminis skydelis