Mes turime 290 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5642
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24186
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71512
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šimtmečio įkvėpti

2018 m. birželio 20 d., trečiadienis Nr.45 (1769)

Esame Lietuvos 100-mečio gyvieji liudininkai, todėl ir šių metų XV tradicinis kaimo bendruomenių sąskrydis Karklėje birželio 15-17 dienomis ir vadinosi būtent taip - „Šimtmečio įkvėpti“. Sąskrydis prasidėjo simboliniu Lietuvos vėliavos pagerbimu. Ją nešė visi: ir svečiai, ir dalyviai. Buvo smagu pasijusti ne tik Švenčionių krašto, bet ir visos šalies piliečiu.

Kas sakė, kad mūsų šalelė maža? Tuo metu, kai Švenčionių kraštą džiugino ilgai lauktas lietutis, Klaipėdos kraštas maudėsi saulės spinduliuose. Taigi oras šventei buvo pats tinkamiausias. Švenčionių VVG nariams - Ragaučinos kaimo bendruomenei „Prie siauruko“, Reškutėnų kaimo bendruomenės centrui, Cirkliškio, Trūdų kaimo bendruomenėms, Zadvarninkų „Užudvariui“, Labanoro „Atgaivai“- dėl viso pikto pasiimtų skėčių ar apsiaustų neprireikė. Netgi 17 laipsnių jūroje visi nusimaudėme!

Sąskrydžio programa įpareigojo ir liūdėti neleido. Dar kelios bendros ir vienijančios veiklos - „Tautos šimtamečių ąžuolų apdovanojimas“, akcijos „100 gerų darbų Lietuvai“ pristatymas - ir visi skubėjome į savo kiemelius. Ko tik juose nebuvo: ir dešros, ir sūriai, ir medus, duonos ir pyragai įmantriausiais pavadinimais. O mes, švenčioniškiai, didžiuojamės, kad turime savo išskirtinį „prekės ženklą“ - vaistažolių arbatas, kurios kartu su medučiu yra ir maistas, ir vaistas. Juk sveikatos negali būti per daug. Regis, tuo įtikinome visus aplankiusius mūsų kiemelį.

Koks sąskrydis be sportinių varžytuvių? Jos buvo, mes dalyvavome. Kokia šventė be muzikos? Ji skambėjo ir skambėjo tiek kiemeliuose, tiek didžiojoje scenoje. Čia jau nepakeičiamas mūsų dviejų dienų šventės siela Darius Žemaitis ir Trūdų kaimo kapela.

Mūsų kiemelį, kaip ir visus kitus, aplankė Europos Parlamento narys Bronis Ropė, LR Seimo nariai Kęstutis Mažeika, Agnė Bilotaitė, Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius, savivaldybių atstovai. Labai džiaugėmės sutikę pažįstamus, draugus iš kitų rajonų, mezgėsi ir naujos pažintys. O kaipgi kitaip – juk mes šimtametės Lietuvos viena didelė bendruomenė.

Birželis. Čia pat Joninės – trumpos naktys, ilgos dienos. Visi gražiai palydėjome į jūrą besileidžiančią saulę, trumpam stabtelėjome, pritilo muzika. Vaizdas vertas tylos.

Po saulės palydų ilgai netilo dainos Karklės padangėje. Bendra daina vienija žmones. Kaip ir visos prasmingos, įkvepiančios ir bendrų pastangų reikalaujančios veiklos.

Šventės suburia ir įkvepia. Iki susitikimo Lietuvos kaimo bendruomenių sąskrydyje KARKLĖ 2019!

Gintaras VILNIŠKIS

Cirkliškio kaimo bendruomenės pirmininkas