Mes turime 406 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4022
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14209
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90239
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Bekelės vilkai“ su trispalve lankėsi Adutiškyje

2018 m. birželio 13 d., trečiadienis Nr.43 (1767)

Birželio 9 d., šeštadienį, Adutiškio miestelio parkelyje prie kultūros namų gausiai rinkosi vietos gyventojai ir svečiai. Visus sudomino bendras miestelio bendruomenės ir klubo „Bekelės vilkai“ renginys, skirtas atkurtos Lietuvos 100 metų sukakčiai.

Klubo „Bekelės vilkai“ nariai su dvidešimčia sunkiųjų keturračių ryte startavo iš Lavoriškių. Premjeras S.Skvernelis įteikė žygeiviams Lietuvos trispalvę, su kuria klubo nariai iki birželio 22 d. įsipareigojo apvažiuoti aplink visą Lietuvą. Kelionės metu numatyta aplankyti dešimt bendruomenių, esančių palei valstybės pasienį. Didelė garbė atiteko Adutiškio miestelio bendruomenei pirmiesiems priimti gausų keliautojų būrį. Šiam renginiui buvo pasiruošta iš anksto: suderinta programa su vadovu Dariumi Čirvinsku, sutvarkyti reikalingi objektai, pasirūpinta svečių maitinimu, įrengta nakvynei trumpalaikio atokvėpio vieta prie Lazdinių ežero, gauta parama iš UAB CEDRUS (direktorius Mantas Kilkus). Šia iškilminga proga programoje buvo numatyta įteikti asociacijos „Adutiškio miestelio bendruomenė“ nario pažymėjimus su naujai sukurtu logotipo ženklu. Iš anksto atvykęs žygio vadovas Darius pranešė apie nesklandumus pasienyje ir kad renginio pradžia nukeliama vėlesniam laikui. Teko operatyviai reaguoti. Muzikantai linksmino susirinkusius, o kiti dalyviai išdžiūvusioje žemėje pakaitomis gręžė skyles Lietuvos trispalvės ir rėmėjų vėliavų stiebams įtvirtinti. Visur jautėsi šventinė nuotaika ir gyvenome laukimu.

Pakeitę programą, visi susirikome į jaukią ir erdvią kultūros namų salę. Pasveikinę svečius, visus supažindinome su miestelio bendruomenės veikla. Buvo perskaityta nario priesaika, paaiškinta logotipo reikšmė. Skambant muzikai, trisdešimčiai narių asociacijos „Adutiškio miestelio bendruomenė“ direktorius Eimutis Valiukas kartu su klubo „Bekelės vilkai“ kelionės vadovu Dariumi Čirvinsku įteikė pažymėjimus. Toliau buvo demonstruojamas filmas apie „Bekelės vilkų“ klubo narių veiklą, poilsį, pramogas, keliones. Su įdomumu stebėjome šį jų gyvenimo pomėgį. Buvo gauta žinia, kad keturračiai artėja prie Adutiškio miestelio. Visi išsirikiavę smalsiai dairėsi ir su jauduliu laukė pasirodančių keliautojų. Ir štai jie, pirmieji, – išragavę dulkių, susikaupę, tačiau su šypsenom veiduose. Gražiai ir tvarkingai išrikiavę savo žirgus „vilkai“ tiesino nugaras, miklino kojas. Tačiau smalsuolių spiečiai apstojo gražia apranga pasidabinusius keliautojus. Ilgai nekankinę vyrų pakvietėme nusiprausti, atsikvėpti. Po pertraukėlės renginys įgavo pagreitį.

Pirmiausia Adutiškio miestelio bendruomenės ir susirinkusiųjų vardu visi žygio nariai buvo pasveikinti, o merginos su tautiniais drabužiais įteikė kepalą naminės duonos. Susirinkome prie vėliavų. Keturračių vedlys Remigijus Gančierius kėlė Lietuvos vėliavą, o mes giedojome „Tautišką giesmę“. Po šios ceremonijos visi susirinkome bendrai nuotraukai. Klubo „Bekelės vilkai“ vedlys miestelio bendruomenei padovanojo premjero S.Skernelio perduotą Lietuvos vėliavą. Po šiltų sveikinimų visi buvo pakviesti į parkelį ir vaišinami kareiviška koše ir gira. Vyko pokalbiai diskusijos, plėtėsi draugų ratas. Pagaliau prasidėjo akcija-atrakcija – norintys buvo pavežioti keturračiais.

Muzikantai visą laiką palaikė gerą nuotaiką ir visiems paliko gerą įspūdį, nes grojo gyvai . Kareiviška košė greitai tirpo, tačiau greičiau visi pasisotino, nei baigėsi patiekalai. Šventė tęsėsi, laužai skleidė malonią liepsną. Girdint keliautojų atsiliepimus Adutiškio žmonės paliko gerą įspūdį ir suteikė daugiau jėgų kelionei. Asociacijos direktorius Eimutis Valiukas ant Lietuvos vėliavos padarė įrašą, palinkėdamas Premjerui ir toliau stiprinti regionus. Ant šios vėliavos pasirašys visos dešimt aplankytų bendruomenių, o užrašyti palinkėjimai bus įteikti Premjerui S.Skverneliui. Šventė švente, tačiau žygeiviams griežta dienotvarkė – laikas poilsiui.

Su šiluma ir meile širdyse, su viltingu žvilgsniu akyse, mintyse – gal kada nors ir vėl... išlydėjome patriotus ant plieninių žirgų, pasilikdami šį jausmą savyje. Prie ežero vyrai įrengė stovyklą, patikrino techniką. Pasipliuškenę, persirengę, palikę nuovargį prie linksmai plevenančio laužo ragavo dovanotą naminį sūrį, riekė duonos kepalą. Mūsų muzikantas atliko šio krašto pamėgtus kūrinius, skambėjo bendra daina. Tačiau ir mums laikas palikti „Bekelės vilkus“ poilsiui. Geros, saugios kelionės ir laimingai visiems pasiekti šio žygio tikslą linki Adutiškio krašto žmonės.

Eimutis VALIUKAS

Asociacijos „Adutiškio miestelio bendruomenė“ direktorius

 
Reklaminis skydelis