Mes turime 405 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2868
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19069
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95099
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Šiemet Švenčionių rajono gyventojai pateikė per 11 tūkst. pajamų deklaracijų

2018 m. gegužės 19 d., šeštadienis Nr.36 (1760)

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Vilniaus AVMI) informuoja, kad, remiantis preliminariais duomenimis, iki gegužės 2 d. Švenčionių rajono gyventojai pateikė per 11 tūkst. pajamų deklaracijų. Vilniaus AVMI šiemet taip pat sulaukė daugiau kaip 900 švenčioniškių turto deklaracijų.

Pasak Vilniaus AVMI viršininkės Editos Glumbakienės, daugelis gyventojų pajamas deklaruoja savarankiškai. Dalis atvykstančiųjų į aptarnavimo padalinius naudojosi įrengtomis kompiuterinėmis darbo vietomis ir patys pildė bei pateikė deklaracijas. Šiais metais net 99 proc. deklaracijų Švenčionių gyventojai pateikė elektroniniu būdu per elektroninio deklaravimo sistemą (EDS).

Vilniaus AVMI duomenimis, šiemet daugiau kaip 6 tūkst. Švenčionių rajono gyventojų deklaravo daugiau kaip 913 tūkst. eurų grąžintino gyventojų pajamų mokesčio (GPM), daugiau kaip 2 tūkst. gyventojų – apie 320 tūkst. eurų mokėtino GPM.

Pažymėtina, kad mokesčių administratorius dar laukia 759 pajamų deklaracijų tų, kurie deklaruoti privalo, ir ragina tai padaryti kuo greičiau, nes jeigu praėjusiais metais susidarė mokėtina suma ir ji nesumokėta iki gegužės 2 d., už kiekvieną pradelstą dieną skaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai.

Tie gyventojai, kurie turėtų sumokėti pajamų mokestį, tačiau dėl finansinių sunkumų laikinai neišgali to padaryti, gali kreiptis į apskrities valstybinę mokesčių inspekciją arba pateikti prašymus per Mano VMI dėl mokestinės paskolos ar mokesčių atidėjimo.

VMI primena, kad savarankiškai aktualią informaciją mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti adresu www.vmi.lt. Iškilus neaiškumams pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai įrašomi ir saugomi 5 metus.

VMI inf.

 
Reklaminis skydelis