Mes turime 313 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5294
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15481
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91511
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Namas ant ratų mokė tausoti aplinką

2018 m. gegužės 12 d., šeštadienis Nr.34 (1758)

Švenčionyse apsilankęs unikalus namas ant ratų sulaukė gyventojų dėmesio ir susidomėjimo. Renginio dalyviai apžiūrėjo nematytą namo interjerą, kuris sukurtas iš įvairių nebenaudojamų, bet perdarytų ir atnaujintų daiktų. Lankytojai galėjo pasisemti naujų idėjų, kaip kūrybingai iš turimų rakandų susikurti naują, įdomų namų interjerą.

Projekto „Darnūs namai“ namo ant ratų apžiūrėti užsukę gyventojai taip pat dalyvavo ir kūrybinėse dirbtuvėse. Savo žinias aplinkosaugos srityje jie galėjo pasitikrinti viktorinoje, diskutavo apie atsakingą vartojimą, atliekų prevenciją ir tvarkymą. Taip pat lankytojai aktyviai įsitraukė į interaktyvias veiklas – varžėsi, kas greičiau ir teisingai išrūšiuos atliekas į atitinkamus konteinerius, taip pat domėjosi, ką skanaus galima pasigaminti iš maisto likučių.

Name ant ratų apsilankę švenčioniškiai išbandė įvairias socialinio projekto siūlomas veiklas. Pasak jų, tokios akcijos yra labai svarbios visuomenei, nes skatina pradėti rūšiuoti ir saugoti aplinką.

Namas ant ratų lankės ir Švenčionėliuose, kur taip pat patraukė gyventojų dėmesį.

Unikalios namo ant ratų ekspozicijos kelionės po 60 Lietuvos savivaldybių ir 120 vietovių organizuojamos Aplinkos ministerijos iniciatyva. Ministerija siekia skleisti atsakingo vartojimo idėjas, paprastais gyvenimiškais pavyzdžiais parodydama, kaip kiekvienas galime prisidėti prie aplinkos išsaugojimo ir sukauptas senienas paversti naujais, vertingais daiktais.

Name ant ratų apsilankė ir Švenčionių seniūnė Ina Sinienė (dešinėje).

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis