Mes turime 382 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2093
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18294
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94324
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kas rajone gaudo europinės paramos naudą?

2018 m. gegužės 5 d., šeštadienis Nr.32 (1756)

Mūsų skaitytojas pasidalino informacija apie dar vienas europinių pinigų dalybas, kurios vyksta vardan vis to paties „švento tikslo“ - regionų gaivinimo. Gerai informuotas pilietis rašo: „Kažkas ne taip pas mus rajone, kai daugiau kaip pusę ES lėšų gauna beveik neveikiančios įmonės - UAB „Keseda“ ir VšĮ „Regiono plėtros projektai“, kurios net vadovas nenurodytas duomenų bazėje rekvizitai.lt, o praėjusių metų apyvarta buvo vos 5000 eurų. Tuo tarpu parama skiriama 11 kartų didesnė!“ Pasidomėjome ir mes – juk po duomenų bazes naršo tikrai toli gražu ne visi mūsų skaitytojai. Taigi VšĮ „Regiono plėtros projektai“ yra du darbuotojai, nesunku nuspėti, kad tai turėtų būti vadovas ir buhalteris. Šaltinių teigimu, su šia VšĮ glaudžiai susijusi rajone gerai žinoma Birutė Borovikienė. Vienu metu ji net buvo viešai nurodoma kaip vadovė. Šiuo metu vietoj vadovo nurodomi... daugtaškiai. Bet tai ne kliūtis susižerti daugiau kaip 55 000 eurų ES paramos.

Kita ne mažiau įdomi įmonė, gausianti solidžią 39 491 Eur paramą, - K.Savicko įmonė „Keseda“. Čia jau niekas pėdų nemėto. Viešai nurodomas jos vadovas ir savininkas Kęstutis Savickas, savo įmonėje vienintelis darbuotojas. Taip taip, tas pats rajono tarybos narys K.Savickas, kuris iš karto po rinkimų buvo įdarbintas Verslo ir turizmo informacijos centre su didesne alga, negu buvo direktorės. Skirdamas K. Savickui didžiulį priedą prie algos, dėkingas meras paaiškino, kad tai už rajono verslininkų konsultavimą. Sako, K. Savickas labai intensyviai konsultuoja... Gerbiamieji verslininkai, jeigu kas nors konsultavotės pas politiką K.Savicką, kaip sėkmingai kurti verslą, atsiliepkite (galima ir anonimiškai). Labai norėtume išgirsti tokią patirtį, bet kol kas nepavyko nė vieno surasti... Tarp kitko, „Keseda“ užsiima kavos aparatų pardavimu ir priežiūra bei remontu. Gal jau Švenčionys iš vaistažolių sostinės virsta kavos sostine?

Į akis krenta ir tai, kad didžiausios lėšos nukreiptos į jaunimą, jauną verslą. Vėl ir vėl. Kaip pastebėjo žurnalistė Rūta Janutienė Kaltanėnuose – vaikų nėra, net mokyklos nėra, o štai vaikų aikštelių ir teniso kortų – net po kelis. O rajonas jau priskiriamas ne tik prie demografinių „juodųjų skylių“ (sparčiausiai tuštėjančių), bet ir švietimo „juodųjų skylių“ (didžiausių beraščių). Tai - oficialūs duomenys.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis