Mes turime 321 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5362
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15549
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91579
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Senolė nukentėjo nuo telefoninių sukčių

2018 m. balandžio 11 d., trečiadienis Nr.26 (1750)

Kovo 29 d. į Švenčionių r. PK kreipėsi apgauta pasijutusi 87 metų Senojo Strūnaičio kaimo gyventoja. Ji policijai pasakojo, jog minėtą dieną apie 15 val. į namuose esantį laidinio ryšio telefoną jai paskambino moteris, melagingai prisistatė esanti giminaitė, vardu L., ir prašė pagalbos. Tariamai skambinusiąją ištiko didelė bėda ir labai reikalingi pinigai operacijai. Maždaug po valandos į namus atėjo vyriškis, kuriam garbaus amžiaus senolė atidavė neva labai operacijai reikalingus 500 eurų. Vėliau suprato, kad buvo apgauta telefoninių sukčių. Moteris nepažino pas ją į namus atvykusio vyro ir negalėjo nurodyti, kokiu transportu jis atvyko.

Švenčionių r. PK Veiklos skyriaus vyresnieji tyrėjai Vidas Builis ir Tomas Šavdinis, pradėję ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo pagal LR BK 182 str. 1 d., per pakankamai trumpą laiką nustatė vienoje iš Vilniaus taksi įmonių registruotą baltos spalvos automobilį „Toyota Prius“, kuriuo nusikaltėliai ir atvyko į Švenčionių rajoną. Taip pat buvo nustatyti ir sulaikyti keturi asmenys, įtariami šio nusikaltimo padarymu. Tyrimo metu paaiškėjo, kad visi keturi vyrai yra nuo 20 iki 22 metų amžiaus ir gyvena Vilniuje. Vienas iš jų turi leidimą gyventi Lietuvoje.

Švenčionių r. PK pareigūnai įtaria, kad šie asmenys galėjo apgauti ir daugiau Lietuvos žmonių, todėl primygtinai prašo gyventojų būti budriais, nepasitikėti telefonu skambinančiais asmenimis, prašančiais pinigų, nesileisti su jais į kalbas ir juo labiau nepasakoti, nerodyti ir NIEKADA neduoti pinigų.

Kilus įtarimui, nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos telefono numeriu 112. Taip pat nepamirškite apie pavojų įspėti savo artimuosius, kaimynus ar draugus – ypač vyresnio amžiaus.

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis