Mes turime 267 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:952
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26082
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73408
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Naujienos iš Pasagos koncertų salės

2018 m. kovo 28 d., trečiadienis Nr.23 (1747)

Verbų sekmadienį – apie amžiną jausmą

Saulėtą, tačiau šaltoką pavasario sekmadienį Pasagos koncertų salėje šalta tikrai nebuvo – klausytojų jausmus šildė ir puikią nuotaiką sukūrė tarptautinių konkursų laureatės Natalijos Katilienės (sopranas) ir norvego Stein Skjervold (baritonas) atliekami duetai ir dainos iš amerikiečių kino filmų ir prancūzų autorių kūriniai.

Dainininkams talkino pianistė Eglė Perkumaitė. „Tas amžinas jausmas“ – taip vadinasi koncerto programa, skirta amžinosios meilės temos interpretacijai, jausmui, kuris amžinai valdo žmoniją ir verčia patirti įvairiausias situacijas: pirmąją meilę, išdavystę, pavydą, meilės pilnatvę... Žaismingos melodijos, atlikėjų meistriškumas ir jų artistiškumas Paliesaus dvare sukūrė ypatingą šviesią nuotaiką, alsuojančią nenumaldomai artėjančia pavasario šiluma.

 

Meilės paukštės užburti

Būna koncertų, kai mintyse meldi, kad jis tęstųsi kuo ilgiau. Šiuos žodžius šimtu procentų galime pritaikyti ir Pasagos koncertų salėje vykusiam koncertui „Meilės paukštė“. Tai teatralizuotas operetės muzikos koncertas, kurio metu skambėjo pačių žinomiausių operečių ištraukos. Jau vien tai, kad apie operetės žanrą pasakojo ir jį pristatė maestro dirigentas Stasys Domarkas, yra didžiulis laimėjimas, o kur puikus pianistės Ingos Maknavičienės grojimas ir, žinoma, Agnės Sabulytės (sopranas) ir Jono Sakalausko (baritonas) dainavimas sukūrė nuostabią šventę žiūrovams. Beje, Agnei Sabulytei ir Jonui Sakalauskui dainuoti apie jausmus lengviau gal ir todėl, kad realiam gyvenime jie vyras ir žmona. Tad meilę ir kitus savo jausmus, perkeltus į operečių herojų lūpas, apdainuoti galima daug nuoširdžiau. Ir tą nuoširdumą be galo lengvai jauti klausydamasis dainavimo.

Ir dar vienas pastebėjimas – Jonas Sakalauskas visai neseniai laimėjo konkursą vadovauti Vilniaus operos ir baleto teatrui. Reikia tikėtis, kad ir vadovaudamas teatrui jis ne tik sustyguos per visas peripetijas išsiderinusį operos ir baleto teatro kolektyvo gyvenimą, bet ir pats nepaliks scenos.

Mūsų inf.