Mes turime 318 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5359
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15546
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91576
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. kovo 24 d., šeštadienis Nr.22 (1746)

Automobilio vairuotoją vadavo ugniagesiai gelbėtojai

Kovo 20 d. rytą Švenčionėliuose, Žemutinės gatvėje, susidūrė lengvasis automobilis „Audi A4“ ir autobusas. Nors žmonės nenukentėjo, tačiau ugniagesiams gelbėtojams teko išlaisvinti lengvojo automobilio vairuotoją. Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, žmonės avarijos metu nenukentėjo, vairuotojai užpildė eismo įvykio deklaracijas.

 

Naujagimę nuskandinusi 20-metė išgirdo nuosprendį

Dukrą pagimdžiusi ir netrukus ją paskandinusi Pabradės gyventoja Ivona Skorulskaja gali netekti laisvės. Kovo 21 dieną Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad jauna moteris pripažįstama kalta dėl naujagimės nužudymo ir nuteisiama aštuonerių metų laisvės atėmimo bausme. Mergaitės tėvą E.S. teismas išteisino, nes nagrinėjant bylą neatsirado nė vieno įrodymo, kad vyras būtų dalyvavęs dukters gimdyme ir, kaip teigė I.Skorulskaja, ją paskandinęs.

Kad E.S. nežudė ką tik gimusios mergaitės, patvirtino ir tyrimas melo detektoriumi. Pasak E.S., su I.Skorulskaja susitikęs nebuvo, jai gimdant nedalyvavo, kūdikio nelietė ir jo neskandino. Tą patvirtino ir tyrimas poligrafu, specialistų teigimu, E.S. nemelavo ir savo buvusios draugės galėjo būti apkalbėtas nepagrįstai. To paties specialistai negali pasakyti apie I.Skorulskają, kuri kaltinama 2015 metų spalio 18-osios naktį pagimdžiusi mergytę ir ją nužudžiusi. „Yra žinių, kad ji kūdikį pagimdė namuose“, – pagal dvidešimtmetės reakciją į jai užduodamus klausimus manė ekspertai. I.Skorulskaja kategoriškai neigė prieš nužudymą maitinusi vaiką savo pienu, nors teisme apklaustas teismo medicinos ekspertas Ovidijus Petkelis teigė, kad naujagimė buvo nužudyta ne iškart, o gyveno apie porą valandų ir prieš mirtį buvo maitinama. Tokias išvadas ekspertas padarė ištyręs naujagimės skrandžio turinį ir žarnas.

Per pirmąsias apklausas I.Skorulskaja pasakojo, kad kūdikį pagimdė ir nužudė viena, tačiau po metų „prisiminė“, kad esą jai tai padaryti padėjo E.S., su kuriuo ji du kartus turėjo lytinių santykių. Vaikinas buvo suimtas ir kurį laiką praleido už grotų, o prokuroras jį siūlė pripažinti kaltu dėl nužudymo ir skirti devynerių su puse metų laisvės atėmimo bausmę. Nuosprendis dar neįsiteisėjęs. Per 20 dienų jį galima apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

 

Sumušė klasiokas

Kovo 15 d. policiją pasiekė Švenčionėliuose gyvenančios 62 metų moters pranešimas apie sumuštą paauglį. Moteris aiškino, kad jos penkiolikmetį anūką bendraklasis sumušė mokykloje. Incidentas tarp moksleivių kilo kovo 14 d. apie dvyliktą valandą dienos Švenčionėlių progimnazijos koridoriuje.

 

Vairavo neblaivus

Kovo 15 dieną Švenčionėliuose, Žemutinės gatvėje, Švenčionių r. PK patrulis sustabdė važiuojantį automobilį „Renault Megane Scenic“. Transporto priemonę vairavo 42 metų neblaivus vairuotojas. Jam nustatytas 2,51 promilių girtumas.

 

Jaunuolis pasirinko mirtį

Švenčionių r. PK kovo 17 d. gavo pranešimą apie rastą lavoną. Devyniolikmetė mergina, gyvenanti Paguliankos kaime, šalia gyvenamojo namo esančiame ūkiniame pastate aptiko pasikorusio savo brolio lavoną. Ant 18 metų jaunuolio kūno išorinių smurto žymių nenustatyta. Tačiau ant vaikino kaklo aiškiai matėsi stranguliacinė vaga. Mirties priežasčiai nustatyti lavonas nukreiptas į Vilniaus teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Smurtavo neblaivus vyras

Kovo 18 dieną smurto atvejis fiksuotas tarp sutuoktinių. Švenčionėliuose, viename iš daugiabučių gyvenanti pora, susiginčijo tarpusavyje. Neblaivus trisdešimtmetis vyras, kuriam nustatytas vidutinis 2,11 promilės girtumo laipsnis, kelis kartus ranka trenkė savo žmonai per galvą ir vieną kartą koja spyrė į nugarą. 33 metų moteris patyrė nemenką fizinį skausmą. Kartu smurtaujančio vyro aplinkoje buvo 2 metukų poros vaikas. Į įvykio vietą atvykę medikai, po apžiūros moterį paliko namuose, smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Sumušė kaimynas

Adutiškio miestelio gyventojas kovo 18 d. apie dešimtą valandą vakaro, savo namuose patyrė smurtą. 34 metų nukentėjęs vyras policijai aiškino, jog kartu su savo kaimynu namuose kilnojant stikliuką, įsiplieskė konfliktas. Svečiuose viešėjęs kaimynas sumušė namų šeimininką. Į pagalbą atskubėję medikai nustatė, jog nukentėjusiajam yra prakirstas antakis ir sumuštas dešinės akies obuolys. Ligonis okulisto konsultacijai nugabentas į Vilniaus miesto Santaros kliniką.

 

Iš kiemo dingo BMW

Kovo 19 d. pastebėta, kad Švenčionyse, Švenčionėlių g., iš namo kiemo, pavogtas automobilis „BMW 520“ (pagamintas 2013 m.). Nuostolis - 14500 eurų.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-03-12 iki 2018-03-18 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 112 informacinių pranešimų, pradėti 6 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 5 asmenys, iš jų 3 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 2 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 3 asmenys. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 8 asmenys, suimtų asmenų buvo 3.

Iš viso surašyta 61 ANK protokolas, iš jų 13 KET protokolų. Neblaivių vairuotojų buvo – 1, kita – 7. Kitų pažeidimų fiksuota 12, iš jų 3 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 5, garbės ir orumo pažeminimas – 2, vaiko teisių pažinimas – 1.

 

Švenčionių r. PK ir Policijos departamento inf.

 
Reklaminis skydelis