Mes turime 310 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5000
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15187
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91217
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Prokuratūroje – pareiškimas dėl balsų pirkimo

2012 m. vasario 11 d., šeštadienis Nr.12 (1155)

Po savivaldybių rinkimų praėjo metai, bet žmonės dar nepamiršo, kas dėjosi išankstinio balsavimo dienomis ir rinkimų dieną. Ilgamečiai rinkimų komisijų nariai baisėjosi, kad tokių balsuotojų dar nėra buvę – prasmirdę, girti, jokiuose sąrašuose neįrašyti, nes savo gyvenamosios vietos niekada nedeklaravę ir gal pirmą kartą atėję balsuoti, nekantravo, įžeidinėjo komisijų narius, skubiai reikalavo biuletenių, nes esą „ištroškę“, laukti nebegalintys. Kad viena partija perka balsus, žinojo visi, bet policijos pareigūnai nesugebėjo ar nepasistengė paimti už rankos nusikaltėlių, tad viskas liko kalbų lygio, niekas nenubaustas. Be abejo, tokie atvejai sunkiai įrodomi, bet kaimyninėje Ignalinoje per 30 balsų prikimo atvejų užfiksavus ir tuos asmenis uždarius į areštinę, balsų pirkimas baigėsi.

Ne veltui sakoma, kad yla iš maišo išlenda. Taip nutiko ir šįkart. Viešoje erdvėje žmogus pareiškė, kad jis nupirko Klipčiui 50 balsų. Tokių asmenų gali atsirasti ir daugiau.

Rinkėjų papirkinėjimas arba atviras balsų pirkimas yra ne tik nusikaltimas. Tai ir spjūvis kitoms rinkimuose dalyvaujančioms partijoms. Galbūt dėl šios priežasties garbingai dėl mandatų besivaržiusios partijos net nepateko į tarybą.

Remdamasis viešai paskleista informacija, rajono savivaldybės tarybos Teisėsaugos ir etikos komiteto pirmininkas Olegas Šapovalas su pareiškimu kreipėsi į prokuratūrą.

VAVPK Švenčionių policijos komisariato viršininkas Arvydas Sinis patvirtino, kad ketvirtadienį iš rajono apylinkės prokuratūros gautas pareiškimas, pavesta patikslinti įvykio aplinkybes, kas šiuo metu ir daroma.

„Švenčionių krašto“ inf.
 

 
Reklaminis skydelis