Mes turime 260 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1181
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33557
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115306
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. kovo 3 d., šeštadienis Nr.16 (1740)

Sumušė senolę

Vasario 21 d., apie pirmą valandą dienos, Konstantinavo kaime 88 metų moterį jos namuose sumušė 41 metų vyras. Dėl ženklių sužalojimų garbaus amžiaus senolė paguldyta į Švenčionių rajono ligoninę. Nukentėjusiajai diagnozuotas dešinės pusės dubens kaulo skilimas.

 

Po konflikto atsidūrė ligoninėje

Vasario 22 dieną incidentas kilo tarp sugyventinių. Švenčionių mieste gyvenanti pora apie pirmą valandą nakties susikivirčijo tarpusavyje ir konflikto metu 36 metų vyras pakėlė ranką prieš devyniolikmetę merginą. Smurtautojas kumščiu kelis kartus trenkė jaunai moteriai į galvą, kas sukėlė nemenką fizinį skausmą. Nukentėjusioji paguldyta į Švenčionių rajono ligoninę, kur jai buvo nustatytas kairio antakio sumušimas, patinimas ir skausmas pakaušio srityje. Agresyvus vyras uždarytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK areštinę.

 

Nukentėjo moteris

Vasario 25 d. Švenčionių r. PK gautas pranešimas, kad Lalučių kaime viename iš privačių namų fiksuotas smurto protrūkis. 32 metų vyriškis, konflikto metu, kairės rankos alkūne po to delnu trenkė 37 metų moteriai į veidą, taip sukeldamas jai fizinį skausmą.

 

„Apšvarino“ butą

Švenčionėliuose gyvenanti moteris vasario 24 d., apie pusę devintos vakaro grįžusi namo, pastebėjo, kad yra išdaužtas buto langas. Į gyvenamąją patalpą, esančią pirmame aukšte, vagišiai galimai pateko išmušę virtuvės langą. Ilgapirščiai iš buto nugvelbė kompiuterį, asmens tapatybės kortelę, vairuotojo pažymėjimą, grynuosius pinigus (eurus), aukso dirbinius, papuošalus ir „Bioptron“ lempą. Bendrą nuostolį buto savininkė vertina 3400 eurų.

 

Dingo telefonas

Kitas, nuo vagių nukentėjęs asmuo, policijai aiškino, kad vasario 21 dieną pas jį namuose lankėsi pažįstamas 33 metų vyrukas. Vyrai surengė išgertuves. Svečiui išėjus, šeimininkas pasigedo savo mobilaus ryšio telefono Samsung S8+ Black 64 GB. Prarastą vertingą įrenginį nukentėjusysis vertina 909 eurais.

 

Bandė įnešti netikrą 50 eurų banknotą

Švenčionių r. PK vasario 23 d. gavo pranešimą apie sukčiavimo atvejį. Švenčionyse, Lentupio g. 3 esančiame „Swedbank“ bankomate, čia bandyta į sąskaitą įnešti netikrą 50 eurų nominalo banknotą.

 

Rado narkotinių medžiagų

Švenčionių r. PK Veiklos skyriaus pareigūnai, vasario 23 d., truputį po vidurnakčio, patruliuodami Vilniaus gatvėje Švenčionių mieste pastebėjo automobilį, sukėlusį jiems įtarimą. Lengvasis automobilis „Opel Zafira“ buvo sustabdytas patikrinti. Transporto priemonę vairavo 43 metų Švenčionių miesto gyventojas. Kartu su juo vyko ir du keleiviai: 36 metų švenčioniškis ir 32 metų vyras iš Ignalinos. Ignaliniečio asmens apžiūros metu pareigūnai pas asmenį aptiko 4 folijos lankstinukus, kaip įtariama, su narkotine medžiaga ir 10 ml talpos švirkštą. Nuodugniai apžiūrėjus transporto priemonę, taip pat buvo rasta, kaip įtariama, narkotinės medžiagos, supakuotos į 3 folijos lankstinukus.

Švenčionių r. PK Veiklos skyriaus pareigūnai pagal LR BK 259 str. 1 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-02-19 iki 2018-02-25 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 98 informaciniai pranešimai, pradėti 7 ikiteisminių tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 4 asmenys, iš jų 3 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinta 3 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 13 asmenų. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 9 asmenys, suimtų asmenų buvo 4.

Iš viso surašyti 39 ANK protokolai, iš jų 9 KET protokolai: neblaivių dviratininkų – 2, kita – 5. Kitų pažeidimų fiksuota 5: girti viešoje vietoje – 2, melagingi pranešimai – 2.

Švenčionių r. PK inf.