Mes turime 291 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2719
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12906
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88936
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. vasario 21 d., trečiadienis Nr.13 (1737)

Pradingėlis atsirado pats

Švenčionių r. PK vasario 5 d. gavo pranešimą apie iš namų išėjusį vyrą. Pabradėje gyvenantis 63 metų vyriškis vasario 4 d. dienos rytą išėjo iš namų ir visą parą nepasirodė. Apie vyro dingimą policijai pranešė jo žmona. Tačiau neilgai trukus pradingėlis atsirado ir aiškino, jog trumpam buvo išėjęs uždarbiauti.

 

Nesutarė dėl pinigų

Vasario 5 dieną smurto atvejis fiksuotas tarp sugyventinių. Pora tarpusavyje susiginčijo pradėję svarstyti piniginius reikalus. Abu buvo neblaivūs: 39 metų vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1,79 promilės, 33 metų moteriai lengvas girtumas (1.44 promilės). Konflikto metu sugyventinis elgėsi agresyviai – daug sykių kumščiu trenkė moteriai į veidą, smūgiavo per galvą, daužė kitas kūno vietas, taip sukeldamas nemenką fizinį skausmą. Kartu smurtaujančio vyro aplinkoje buvo 8 metų vaikas. Į įvykio vietą atvykę medikai, po apžiūros moterį paliko namuose, mažamečio priežiūra buvo patikėta senelei - moters motinai, smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Girtas nulėkė į griovį

Apie 9 valandą ryto Švenčionių PK gautas pranešimas, kad netoli Kabakėlio kaimo (Pabradės sen.) apvirto automobilis. Pirminiais duomenimis automobilis „Subaru Forester“, važiavęs 173 keliu nuo Pabradės link Inturkės, nulėkė į griovį. Įvykio vietoje pareigūnai 33 metų vairuotojui nustatė 2,95 promilės girtumą. Neblaivus vyras buvo nugabentas į Švenčionių rajono PK ir uždarytas į areštinę.

 

Smurtavo garbaus amžiaus sutuoktinis

Artimo žmogaus smurtą išgyveno Švenčionių miesto gyventoja. Vasario 11 d. pietų metu 78 metų moterį gerokai apstumdė jos 83 metų vyras. Buitinio konflikto metu garbaus amžiaus vyriškis kelis sykius kumščiu sudavė savo sutuoktinei į nugarą. Moteris patyrė nemenką fizinį skausmą. Smurtautojas uždarytas į areštinę.

 

Susimušė neblaivūs sugyventiniai

Strūnos kaimo gyventojas vasario 11 d. apie aštuntą valandą vakaro smurtavo savo namuose. Šešiasdešimtmetis vyriškis puolė mušti savo 43 metų sugyventinę. Moteris jau gulėjo lovoje, kada sugyventinis su ranka trenkė jai per veidą ir pradėjo tampyti už plaukų, taip sukeldamas fizinį skausmą. Abu sugyventiniai buvo neblaivūs: vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1,91 promilės, moteriai sunkus girtumas (2,84 promilės). Agresyvus vyras uždarytas į Vilniaus AVPK Švenčionių RPK areštinę.

 

Gaisre žuvo dar vienas žmogus

Vien per praėjusią savaitę Lietuvoje gaisruose žuvo 8 žmonės. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, ugnis šiais metais jau nusinešė 25 žmonių gyvybes. Per pusantro mėnesio Švenčionių rajone gaisruose žuvo 3 žmonės.

Vasario 15 d. vakarą, kilus gaisrui, ugniagesiai skubėjo į Grigaliūnų kaimą, kur atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Šiame gaisre buvo rastas smarkiai apdegusio vyro, gimusio 1951 m., kūnas. Gaisro metu nudegė namo stogas, išdegė veranda, kambarys ir medinė perdanga.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-02-05 iki 2018-02-11 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 95 informaciniai pranešimai, pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 3 asmenys, iš jų 2 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 2 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 11 asmenų. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 11 asmenų.

Iš viso surašyta 51 ANK protokolas, iš jų 22 KET protokolai. Neblaivių vairuotojų buvo 1, be saugos diržų – 1, pėsčiųjų pažeidimai – 4, dviratininkų pažeidimai – 1, kita – 16. Kitų pažeidimų fiksuota 8, iš jų 4 girti viešoje vietoje, viešosios rimties trikdymas – 2, melagingi pranešimai – 2.

 

Švenčionių r. PK ir PAGD inf.

 
Reklaminis skydelis