Mes turime 405 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5129
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21330
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97360
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajono valdžios kirtis jaunai politikei – bando atimti mandatą

2018 m. vasario 21 d., trečiadienis Nr.13 (1737)

Ar sąžiningas sveikinimas?

Praeitų metų pabaigoje savivaldybės tarybos valdantieji (A.Zuoko ir V.Tomaševskio vadovaujamų partijų atstovai, pabėgėliai iš Darbo partijos ir K.Savickas) nutarė kreiptis į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą su prašymu pateikti išvadą, ar Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narė Dovilė Žižienė galimai nevykdė jų teikime nurodytų Vietos savivaldos ir kituose įstatymuose nustatytų įgaliojimų ir pažeidė tarybos nario priesaiką.

Vasario 15 d. dalis Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narių dalyvavo ne šventiniuose Valstybės šimtmečio renginiuose, o morališkai palaikė kolegę Dovilę Žižienę teismo salėje.

Savivaldybės taryba priėmė sprendimą paskirti Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narius Antonij Jundo ir Janiną Deveikienę atstovauti Švenčionių rajono savivaldybės tarybai šiame teisme. Deja, teisminio proceso metu jie neištarė nei vieno žodžio, o už juos kalbėjo advokatas, kurio teikiamos teisinės paslaugos yra labai brangios. Šis advokatas jau atstovavo savivaldybei teisiniuose ginčuose su Darbo partija ir jam savivaldybė sumokėjo beveik tris kartus daugiau nei minėta partija – ją gynusiam advokatui. Kyla klausimai: kodėl rajono valdantieji šioje teismo byloje, kurią patys inicijavo, prieš tarybos narę Dovilę Žižienę samdo elitinį brangų advokatą, nors pagal tarybos sprendimą patys turi atstovauti arba naudotis savivaldybės juristų pagalba? Kodėl šiam procesui mero Rimanto Klipčiaus iniciatyva eikvojami tūkstančiai eurų, kai juos galima būtų panaudoti pagalbai skurstančioms šeimoms arba kitiems kilniems tikslams?

A.Jundo buvo komisijos, nagrinėjusios to paprasto tarybos sprendimo priėmimo aplinkybes, pirmininkas. Kelis kartus A.Jundo prašiau baigti šį beprasmį darbą, užsiimti rimtų rajono reikalų sprendimu, netarnauti rajono valdžios viršūnėje esantiems Klipčiams, kuriems labai nepatinka D.Žižienės aktyvi veikla Švenčionėliuose. Nepaklausė. Ir štai – susitikome teisme, kurio taip siekė rajono valdžia. Man buvo koktu žiūrėti, kaip valdžią turintys seni politikai puola jauną, aktyvų žmogų.

Teismo pertraukos metu nustebino gera tarybos nario A.Jundo nuotaika. Iš pradžių pasišaipė iš tarybos nario Dariaus Veličkos pareiškimo paskutiniame tarybos posėdyje, nors jame pareiškėjas gyrė rajono valdančiųjų lyderį R.Klipčių, žemindamas kitus tarybos narius. Išgirdome ir apie A.Jundo sėkmingo ūkininkavimo rezultatus: didelis baseinas namuose, brangūs nuosavi automobiliai, dabar vykstantis visos šeimos poilsis Birštono sanatorijoje. Trijų vaikų motinai D.Žižienei, įsisukus ne savo noru į teismų verpetą, tokį poilsį su vaikais teks ilgam atidėti... Pono A.Jundo pasakojamos nuostabios jo gyvenimo istorijos pabaigoje kliuvo ir man - kodėl aš nesišypsau (!).

Taip, man buvo labai liūdna. Kažkas ne taip mūsų valstybėje, kurioje, pasirodo, galima už valdiškus pinigus persekioti ir bausti jaunus, perspektyvius žmones, sujaukti demokratiniais pagrindais sutvarkytą šimtametę Lietuvos valstybę. Surėmę pečius rajono valdantieji stengiasi visais būdais, kad ir iš musės dramblį išpūsdami, išsaugoti galią, nes laisvi, nepriklausomi nuo valdžios rajono žmonės jau mato jų dviveidiškumą, politinio cinizmo apraiškas. Tokie žmonės nomenklatūrai pavojingi, jie bijo jų, todėl ir puola.

Kitą dieną, ypatingąją Vasario 16-ąją, kai visa šalis su džiugesiu šventė nepriklausomos Lietuvos atkūrimo 100-metį, teko išgirsti tos pačios „baudėjų“ kompanijos lyderio savivaldybės mero R.Klipčiaus skaitomus iš lapelio sveikinimo žodžius: „Todėl švęsdami šimtmetį, išlikime susitelkę ir patriotiški, stiprinkime mūsų išdidų nepriklausomybės jausmą ir, be abejo, švęskime laisvę.“

Ar šie palinkėjimai buvo sąžiningi, nuoširdūs ir atsakingi, jeigu veiksmai taip ryškiai skiriasi nuo žodžių?

Kęstutis TRAPIKAS

Rajono tarybos narys

 
Reklaminis skydelis