Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1371
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26501
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73827
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nuostabūs „Kartų sąskambiai“

2018 m. vasario 10 d., šeštadienis Nr.11 (1735)

Jau tapo įprasta, kad labai dažnai savaitgaliais važiuoju į tėviškę ir tuo pačiu į Paliesiaus dvarą pasiklausyti gero koncerto. Dažniausia tos viltys pasiteisina. Ne išimtis buvo ir prieš savaitę vykęs koncertas „Kartų sąskambiai“. Kodėl kartų? Gal todėl, kad fortepijonu grojo patyręs muzikos virtuozas Arūnas Šlaustas, o vibrafonu – jaunas talentingas atlikėjas Marius Šinkūnas, beje, vienintelis Lietuvoje džiazo muzikantas, vibrafonu grojantis keturiomis lazdelėmis.

Muzikantai atliko Arūno Šlausto sukurtas kompozicijas ir amerikiečių kompozitorių kūrinius. Iš šalies žiūrint toks keistas instrumentų derinys lyg ir neturėtų rasti sąlyčio taškų, bet po koncerto visi, ko paklausiau, kaip patiko koncertas, atsakė: „Puikiai“. Iš tiesų kartais atliekami kūriniai skambėjo lyg meditacinė muzika. Gal todėl po koncerto jautėsi palengvėjimas, ir mintys buvo lyg užburiantis vibrafono skambėjimas. Beje, po koncerto norintys galėjo iš arčiau susipažinti su tuo paslaptingu vibrafonu. Nebuvo pažeista ir Paliesiaus dvaro koncertų salės „Pasaga“ graži tradicija, kai atlikėjai po koncerto mielai bendrauja su klausytojais. Ir šį kartą muzikantai Arūnas Šlaustas ir Marius Šinkūnas mielai atsakinėjo į klausimus.

Kadangi prieš savaitę, vasario 2 d., važiuodamas į tėviškę kelioms minutėms buvau užsukęs į Paliesiaus dvarą su fotoaparatu, tai porą „pagautų“ žiemos akimirkų kartu su koncerto nuotraukomis pateikiu jums, mieli skaitytojai.

Algis JAKŠTAS