Mes turime 264 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1734
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20278
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67604
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Svajonės pildosi... tik reikia svajoti

2018 m. sausio 31 d., trečiadienis Nr.8 (1732)

Stilinga, ryški, besišypsanti, veikli, dažnai apsupta pasitempusių vaikų Daiva Gerojimaitė gerai pažįstama Švenčionių, Molėtų rajonų žmonėms, nes jos parengti pramoginių šokių šokėjai papuošia ir vietines šventes, ir garsina Švenčionėlių bei Molėtų vardus per visą Lietuvą ir net už jos ribų.

Pasikalbėti susitinkame šių metų pradžioje, kai veikli mergina po trumpo vos savaitėlės atokvėpio vėl pradeda kasdienių repeticijų maratoną, dėlioja darbus, renginius, konkursus ir kuria ambicingus planus ateičiai.

„2017-ieji metai man buvo labai sėkmingi, - šypsosi Daiva. – Įsteigiau savo klubą šokių ir laisvalaikio studiją „Dorada“, įstojau į pramoginių šokių asociaciją ir įgijau tarptautinę pramoginių šokių teisėjo kategoriją. Klubas turi aštuoniasdešimt narių – per abu miestus, o šių metų tikslas – šimtas!“. Taip užtikrintai pasako „Šimtas“, kad net nesuabejoji – tikrai bus. Juk ši jaunutė ir iš pirmo žvilgsnio gležnutė mergina jau pasiekė tiek, kad apie Švenčionėlių ir Molėtų jaunuosius pramoginių šokių šokėjus pagarbiai atsiliepia aukšto lygio didžiųjų miestų klubai bei teisėjai. Beje, „Dorada“ yra tarp trijų didžiausių ir geriausių Lietuvos pramoginių šokių klubų.

Apie tai, kad klubas yra aukšto lygio, liudija ir jo šokėjų pasiekti rezultatai. Pavyzdžiui pernai birželį kasmetiniame Vilniaus tarptautiniame sportinių šokių festivalyje-konkurse „Dorados“ klubo šokėjai švenčionėliškiai Ignas Gudelevičius ir Gintarė Jakubėnaitė tapo jaunučių kategorijos čempionais. Lenkijoje vykusiose tarptautinėse varžybose Ramūnas Filipovičius ir Kotryna Suboč standartinių šokių laisvojoje programoje buvo ketvirti, o Kelvinas Urbonas ir Amelija Šapovalaitė jaunučių grupėje užėmė 1-ąją vietą tarp 30 dalyvių. Lapkričio viduryje vykusiame Lietuvos čempionate „Dorados“ šokėjai taip pat nuskynė daug laurų, o minėtieji Ignas su Gintare savo amžiaus grupėje užėmė 1-ąją vietą. Pasak Daivos, išgirdus tokio lygio tarptautinėse ar respublikinėse varžybose klubo paminėjimą ir mažo Lietuvos miestelio – Švenčionėlių ar Molėtų – vardą tikrai užlieja jaudinantis pasididžiavimo jausmas. „Mes maži miesteliai, bet konkuruojame ir galime nugalėti didelių miestų šokėjus“, - gera nuotaika ir ryžtu spinduliuoja Daiva Gerojimaitė.

Visų varžybų, konkursų ir festivalių, kur „Dorados“ šokėjai pelnė aukštus apdovanojimus, nė neišvardinsi, jų per metus surengiama daugybė ir tik dėl šokėjų meistriškumo ir tėvelių noro bei galimybių jaunieji šokėjai gali jose dalyvauti ir prisirinkti pilnus glėbius apdovanojimų.

Beje, ir pati Daiva organizuoja varžybas. Pernai metų pabaigoje Molėtuose vyko pramoginių šokių varžybos „Dorada“ Kalėdos 2017“, jose susirinko rekordinis dalyvių skaičius – net 230. Tačiau šių metų Kalėdoms Daiva išsikėlė ambicingą tikslą – 300 dalyvių.

Na, o metai baigėsi labai gražiu šventiniu renginiu klubo šokėjams – vaikams ir suaugusiems, tėveliams, draugams ir artimiesiems Molėtuose vaizdingos gamtos apsuptyje esančioje viloje „Kelmynė“. Buvo pagalvota apie viską: programa, atlikimas, vedėjai, vieta, dekoracijos, drabužiai, vaišės, pramogos ir t.t.

2018-ieji Daivai taip pat prasidėjo labai aktyviai. Jau sausio 20-ąją net 33 „Dorados“ klubo nariai buvo išvykę į Vilnių į pramoginių šokių reitingo varžybas „Žiemos harmonija-2018“. Žinoma, ir čia pasiekta puikių rezultatų, vaikai vėl susišlavė daugybę apdovanojimų. Pradedančiųjų Vaikai I Solo grupėje 1 - 2 vietomis dalinosi Patricija Jarmalytė (Švenčionėliai) ir Ieva Vaiciukaitė (Švenčionėliai), 3-čioji vieta atiteko Evitai Paškevičiūtei (Molėtai). Jaunučių Sidabro grupėje stipriausi buvo ir aukso taures iškovojo Kelvinas Urbonas (Švenčionys) ir Amelija Šapovalaitė (Švenčionėliai); Pradedančiųjų Vaikai I grupėje 3-čioji vieta atiteko Gintarui Vekerotui ir Barborai Dieninytei (Molėtai), 4-oji vieta - Augustui Aidiečiui ir Patricijai Jarmalytei (Švenčionėliai). Solo Jaunučių amžiaus grupėje Aukso klasėje į finalą pateko ir antrąją vietą iškovojo Deinisė Sinica (Švenčionėliai). Jauniai I Lotynų Amerikos šokių programoje 1-oji vieta atiteko Ignui Gudelevičiui ir Gintarei Jakubėnaitei (Švenčionėliai). Tarp 17 Vaikai II amžiaus grupės dalyvių 1-oji vieta atiteko Andželikai Plahovai (Švenčionėliai). Jauniai I Sidabro grupėje tarp 15-os šokėjų 1-oji buvo Aistė Gylytė (Molėtai). Jauniai I Sidabro finale šoko ir 1-ąją poziciją iškovojo Paulius Bartašius ir Gabrielė Jonė Šamšūraitė (Švenčionėliai), 2-oji vieta atiteko Nerijui Šipkauskui (Švenčionėliai) ir Evelinai Kaušinytei (Švenčionys). Vaikai II Bronzos Solo grupėje tarp 17-kos dalyvių pirmoji vieta atiteko Sibilei Jusytei (Švenčionėliai). Vaikai II Bronzos finale 1-ąją vietą iškovojo Enrikas Rudzinskis ir Rasa Raicevičiūtė (Švenčionėliai). Solo Vaikai II Sidabro grupės finale: 1-oji Karina Raket (Švenčionėliai), 2-oji Evelina Sinica (Švenčionėliai), 3-čioji Deimantė Oleškevičiūtė (Švenčionys), 5-oji Sibilė Jusytė (Švenčionėliai). Solo Jauniai I Aukso finale 3-ioji buvo Deividė Sinica (Švenčionėliai), 4-oji Vesta Petkevičiūtė (Molėtai).

Taigi metai prasidėjo puikiais rezultatais, jau yra ir kvietimas vasario vidury vykti į varžybas Baltarusijoje. Daiva sakė esanti labai dėkinga vaikams už pastangas, kantrybę repeticijose, o tėvams – už pagalbą savo vaikams siekti kuo geriausių rezultatų, išvykti į varžybas. Klubo narių tėveliai labai stengiasi dėl savo vaikų, kartu važiuoja į varžybas, dalyvauja renginiuose. Ji džiaugėsi ir galimybe dalyvauti Švenčionių r. savivaldybės skelbiamose programose, kur parašius projektus klubas gali įsigyti konkursams reikalingų drabužių ir kt. Klubas turi tradiciją vasarą rengti stovyklas, o visus metus – įvairias šventes, kuriose dalyvauja ir tėvai. „Noriu, kad visi bendrautų, kad vaikai kuo daugiau laiko praleistų su tėvais bendroje smagioje ir turiningoje veikloje,- sakė D.Gerojimaitė. – Juk toks buvimas drauge stiprina šeimas ir jų tarpusavio ryšius“.

O dėl šeimos stiprinimo šokių pagalba Daiva turi ne vieną įkvepiantį pavyzdį, kai ant skyrybų slenksčio buvusios poros ėmusios lankyti kartu šokių pamokas surado dar neišbarstytų meilės krislelių bei sąlyčio taškų, ėmė daugiau bendrauti tarpusavyje ir galiausiai minties apie skyrybas atsisakė. Šiuo metu „Dorados“ klube šokių treniruotes lanko apie 30 moterų. Daiva sakė svajojanti suburti suaugusių šokėjų porų grupes Molėtuose ir Švenčionėliuose, tačiau štai čia, matyt, ir išryškėja mažų miestelių ir didmiesčių gyventojų skirtumai. Didmiesčiuose šokių klubuose daugiau narių yra suaugusieji ir poros, o „Dorados“ klube – vaikai ir jaunimas. Tačiau susidomėjusių galimybe lankyti šokių pamokas suaugusiųjų porų jau randasi, tai gal netruks ir jų atsiras visa grupė.

Dar vienas Daivos tikslas 2018 metams – 100 klubo narių ir, kaip jau buvo minėta, 300 dalyvių „Dorada“ Kalėdos 2018“. Dar svajoja vėl sėkmingai pasirodyti Vilniuje vyksiančiose tarptautinėse varžybose, surengti stovyklas su garsiais šokėjais ar įvairių projektų dalyviais, kad vaikams būtų paskatinimas siekti didesnių tikslų, kad galėtų pamatyti sėkmingų žmonių pavyzdžius, kad svajonės tikrai pildosi, tik reikia nebijoti svajoti ir, žinoma... dirbti.

Taigi tikiu, kad ir „Dorados“ klubo, ir pačios Daivos, ir jos šokėjų svajonės tikrai išsipildys.

Irena POŽĖLIENĖ