Mes turime 245 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3745
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22289
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69615
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Žiemos pasaka“ jau septintąjį kartą apgaubė Švenčionėlių meno mokyklą

2018 m. sausio 17 d., trečiadienis Nr.4 (1728)

Švenčionėlių meno mokykla tradiciškai artėjant gražiausioms metų šventėms prieš mokinių žiemos atostogas pakviečia į instrumentinės muzikos atlikėjų konkursą-festivalį „Žiemos pasaka“. Pernai metų pabaigoje jis vyko jau septintąjį kartą. Kaip ir kasmet „Žiemos pasaką“ organizuoja Švenčionėlių meno mokyklos direktorė Rita Politienė, mokytoja metodininkė Virginija Beržinskienė ir mokytoja ekspertė Loreta Šidlauskienė. Šiemet „Žiemos pasaką“ rėmė Švenčionijos labdaros ir paramos fondas. Konkurso-festivalio tikslas – skatinti moksleivių meninę saviraišką, kūrybinę iniciatyvą bei puoselėti atlikimo džiaugsmą.

Konkurse-festivalyje kasmet gausiai dalyvauja gražus būrys mokinių ir mokytojų iš aplinkinių rajonų, Vilniaus ir iš toliau. Šiemet atvyko apie 70 dalyvių iš meno ir muzikos mokyklų: Ignalinos Miko Petrausko, Zarasų, Vilniaus „Lyros“ ir Broniaus Jonušo, Utenos, Molėtų, Visagino Česlovo Sasnausko, Pabradės, Nemenčinės, Panevėžio, Biržų, Švenčionių Juliaus Siniaus ir Švenčionėlių.

Šių metų renginys buvo turiningas ne tik puikiais jaunųjų atlikėjų pasirodymais, bet ir mokytojams bei mokiniams suteiktomis metodinėmis, teorinėmis žiniomis ir praktiniais užsiėmimais.

Pirmąją „Žiemos pasakos“ dieną pedagogams Švenčionėlių meno mokykloje vyko seminaras „Pjesės žanro stiliaus bruožai, meninės idėjos, techninių išpildymo problemų sprendimas“. Po vienos dienos įdomių ir turiningų diskusijų bei pasidalinimo naujausiomis metodinėmis įžvalgomis, kita diena buvo skirta instrumentinei muzikai. Įvairiais instrumentais grojantys jaunieji atlikėjai pagrojo po kelis kūrinius, o jų pasirodymus vertino autoritetinga komisija, kuriai pirmininkavo Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos vyr. mokytoja Inga Vyšniauskaitė. Iš mūsų rajono aukščiausiais įvertinimais – Laureatų diplomais – buvo įvertinti tik Švenčionėlių meno mokiniai: saksofonu grojęs Kajus Urbelis (mokytojas metodininkas Stasys Montrimas) ir kanklininkė Raminta Mikštaitė (mokytoja metodininkė Milda Matijošiūtė). Keletas jaunųjų mūsų rajono muzikantų buvo apdovanoti diplomais, kiti – padėkomis. Visi dalyviai gavo organizatorių dovanėles, o mokytojai – Švenčionėlių meno mokyklos direktorės padėkas.

Dar viena 2017-ųjų metų konkurso-festivalio „Žiemos pasaka“ naujovių – atviros fortepijono ir smuiko pamokos Švenčionėlių meno mokykloje. Trečiąją renginio dieną į atviras pamokas susirinkę Švenčionėlių ir Ignalinos Miko Petrausko meno mokyklų mokiniai ir mokytojai turėjo unikalią galimybę padirbėti su Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos smuiko ir fortepijono mokytojais. Tai išties puikus būdas ugdyti atlikėjų meistriškumą, susipažinti su naujausiomis tendencijomis muzikoje bei darbo su vaikais metodika. Visi į pamokas susirinkę mokiniai galėjo pagroti ir pasikonsultuoti su vilniečiais pedagogais, pasiklausti rūpimų klausimų ir sužinoti autoritetingų specialistų nuomonę.

Irena POŽĖLIENĖ