Mes turime 428 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3987
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29117
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76443
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Traukiniu – į Latviją

2018 m. sausio 13 d., šeštadienis Nr.3 (1727)

Nuo šeštadienio, sausio 13 d., „Lietuvos geležinkelių“ traukiniai pradeda kursuoti nauju maršrutu Vilnius – Daugpilis. Savaitgaliais per 2 val. 30 min. keleiviai iš Vilniaus galės pasiekti antrą didžiausią Latvijos miestą – Daugpilį.

Šiuo metu kelionė autobusu iš Vilniaus į Daugpilį trunka 3 val., automobiliu – apie 2 val. 30 min. Tad traukiniu Daugpilį bus galima pasiekti taip pat greitai kaip ir automobiliu, tačiau nereikės vairuoti, o kelionės laiką bus galima skirti poilsiui, skaitymui ar buvimui su šeima. Iš Daugpilio geležinkelio stoties istorinį miesto centrą ir centrinį miesto turgų pėsčiomis galima pasiekti per 15 min. Traukinių tvarkaraščiai pritaikyti keleiviams, norintiems Daugpilyje praleisti dieną arba savaitgalį – atvykti galima rytą, o išvažiuoti atgal – popiet.

Traukiniai Vilnius-Daugpilis kursuos savaitgaliais ir vyks pro Pabradę, Švenčionėlius, Ignaliną, Dūkštą, Visaginą. Jie stos įprastose stotyse kaip ir maršruto Vilnius-Turmantas traukiniai, tad į Daugpilį vykti galės ne tik sostinės gyventojai.

Patogiuose į Daugpilį vyksiančiuose traukiniuose bus galima keliauti su augintiniais, vežtis didesnį bagažą. Bilietus iš anksto galima įsigyti interneto svetainėje www.traukiniobilietas.lt.

Kelionė į Daugpilį vykstantiems iš Vilniaus kainuos 9 eurus, iš Švenčionėlių – 6 eurus, iš Pabradės – 6.80 Eur.

Du kartus per dieną važiuosiantys traukiniai šeštadieniais ir sekmadieniais iš Vilniaus geležinkelio stoties išvyks 5 val. 42 min. ir 11 val. 45 min. Iš Daugpilio geležinkelio stoties – 9 val. ir 15.44 val.

Iš Pabradės geležinkelio stoties traukiniai į Daugpilį išvyks 6.41 val. ir 12.43 val. Kelionės trukmė atitinkamai - 1.48 val. ir 1.53 val. Iš Švenčionėlių geležinkelio stoties traukiniai išvyks 7.05 val. ir 13.12 val., kelionė iki Daugpilio užtruks po 1.24 val.