Mes turime 214 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3379
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17378
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64704
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Į lesyklą užsuka ir reti paukščiai

2017 m. gruodžio 16 d., šeštadienis Nr.92 (1721)

Prieš keletą metų, o tiksliau 2013 m., prie namų įrengti lesyklą buvo žmonos Benediktos iniciatyva. Per tuos metus stebint lesykloje apsilankančius paukščius tiek atradimų padaryta...

Pasirodo, net žvirbliai yra dviejų rūšių – naminis ir karklažvirblis, o zylių iš vis dar daugiau. Vien mūsų lesykloje be nuolatinių klienčių – didžiosios, pilkosios ir mėlynosios – dar ir kuoduotoji buvo užsukusi. Paprastai žiūrėdami į kalantį genį nesukame galvos, koks tai genys, o šiemet beveik kasdieną „užkirsti“ lašinių atskrenda ir mažasis, ir vidutinis, ir didysis geniai.

Kartais pasimėgauti lesyklos gėrybėmis užsuka ir mūsuose retesni paukščiai. Šiemet vėl lankosi šiaurinis kikilis. Tai gražus spalvingas paukštis. Jis pirmas dienas tik iš lesyklos iškritusias saulėgrąžas ar grūdus rinko, o pastaruoju metu jau ir lesykloje jautėsi drąsiai. Kartais įdomu stebėti, kaip palengva paukščiai įveikia baimę, o praeitą žiemą net karklažvirblis su zylėmis lašinius kapojo. Matyt, ne tik mes, bet ir paukščiai mokosi vieni iš kitų. O svarbiausia, kad tas gamtos teatras, kuris pakelia uždangą įrengus lesyklą, skatina domėtis paukščiais, pažinti vis naujas jų rūšis.

Žiema tik prasideda, lesindami paukščius ne tik juos pamaloniname, bet ir patys gauname pažinomo dozę. Beje, nuo 2013 metų mūsų lesykloje apsilankė beveik 30 paukščių rūšių.

Algis JAKŠTAS