Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2774
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12961
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88991
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Prekyba alkoholiu nuo 2018 m. sausio 1 d.

2017 m. gruodžio 16 d., šeštadienis Nr.92 (1721)

Nuo 2018 m. sausio 1 d. įsigalioja nauji Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimai. Nuo 2018 m. sausio 1 d. Lietuvoje trumpinamas prekybos alkoholiu laikas, didinamas amžius, nuo kurio leidžiama įsigyti ir vartoti alkoholį, pradeda veikti alkoholio reklamos draudimas.

 

Esminiai Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimai nuo 2018 m. sausio 1 d.:

1. Alkoholį leista įsigyti asmenims tik nuo 20 metų, t. y. jaunesniems asmenims bus draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus ar jų turėti. Privalu tikrinti visų, jaunesnių nei 25 metai, pirkėjų dokumentus.

2. Keičiasi alkoholio prekybos laikas – parduotuvėse ir viešojo maitinimo vietose (kavinėse, baruose, restoranuose, klubuose ir pan.) prekiauti alkoholiu bus leidžiama pirmadieniais – šeštadieniais nuo 10 iki 20 val., sekmadieniais – nuo 10 iki 15 val.

Kitu laiku alkoholiu prekiauti galima tik viešojo maitinimo vietose parduodant tik pilstomus alkoholinius gėrimus ir tik užtikrinant jų vartojimą vietoje, t. y. draudžiama viešojo maitinimo vietose parduoti neišpilstytą alkoholį (pvz. buteliuose, skardinėse ir pan.) pirmadieniais – šeštadieniais iki 10 valandos ir nuo 20 valandos, ir sekmadieniais iki 10 valandos ir nuo 15 valandos, o pirkėjams draudžiama išsinešti alkoholį iš viešojo maitinimo vietų.

3. Bus draudžiama alkoholio reklama. Įmonės nebegalės alkoholio reklamos skleisti socialiniuose tinkluose.

4. Draudžiama vartoti alkoholį automobilių (važiuojančių ir stovinčių) salonuose, išskyrus autotransporto priemones, kurių salonas yra stacionariai atskirtas nuo vairuotojo vietos.

 

Informacija alkoholio licencijų turėtojams:

Jei iki 2018-01-01 išduotoje licencijoje nustatytas ilgesnis prekybos laikas, licencijos turėtojas privalo vadovautis Alkoholio kontrolės įstatyme, o ne licencijoje nustatytu leistinu prekybos laiku.

Alkoholio kontrolės įstatymo 18 straipsnio 3 dalies 11 ir 13 punktuose nustatyti prekybos laiko ir būdo apribojimai.

Su pagrindiniais naujų Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimais galima išsamiau susipažinti Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento interneto svetainėje http://ntakd.lrv.lt/lt/, skiltyje „Prekyba alkoholiu nuo 2018 m. sausio 1 d.“.

 
Reklaminis skydelis