Mes turime 544 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1033
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19454
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:101203
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pagerbtos draugiškos jaunimui savivaldybės

2017 m. lapkričio 29 d., trečiadienis Nr.87 (1716)

Švenčionių r. sav. tarp tokių nepatenka...

Kokia yra draugiška jaunimui aplinka ir kas ją kuria? Kas paverstų regionus draugiškesniais jaunimui ir sudarytų sąlygas jauniems žmonėms grįžti į juos? Socialinės apsaugos ir darbo ministerija įteikė apdovanojimus draugiškoms jaunimui savivaldybėms ir verslo įmonėms, savo pavyzdžiu rodančioms, kaip viešojo ir privataus sektoriaus atstovai jau dabar prisideda prie jaunimo situacijos gerinimo Lietuvoje.

„Gerieji pavyzdžiai įkvepia, tad svarbu juos pastebėti, įvertinti, dalintis patirtimis ir jas perimti bei taip skatinti socialinę įmonių ir savivaldybių atsakomybę dėl jaunų žmonių. Dabartiniai iššūkiai Lietuvai, tokie kaip jaunų žmonių emigracija, ypatingai regionuose, taip pat gimstamumo mažėjimas, yra glaudžiai susiję su jaunimo situacija. Todėl pastangos kurti jauniems žmonėms palankią aplinką turi tapti mūsų visų siekiamybe“, - sveikindamas renginio dalyvius sako socialinės apsaugos ir darbo viceministras Eitvydas Bingelis.

Apdovanojimai nominacijoje „Draugiška jaunimui savivaldybė“ įteikti Vilniaus ir Kauno miestų, Pakruojo, Akmenės, Lazdijų rajonų, Marijampolės bei Druskininkų savivaldybėms. Jose daug dirbama su jaunimu, vykdomi įvairūs projektai, skatinamas jaunimo verslumas ir savanorystė, formalus ir neformalus švietimas, bendradarbiaujama su užsienio šalimis, įgyvendinamos kitos jaunimui draugišką aplinką kuriančios iniciatyvos.

 SADM inf.