Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6496
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28383
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72366
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Paliesiaus dvare siautėjo dūdos

2017 m. lapkričio 18 d., šeštadienis Nr.84 (1713)

Sekmadienį, lapkričio 12 d., Paliesiaus dvaro koncertų salė PASAGA skambėte skambėjo nuo vario dūdų, aplodismentų ir skardaus emocingo koncerto vedėjos balso - koncertavo SOSTINĖS VARIO KVINTETAS, kurį pristatė charizmatiškoji Zita Kelmickaitė.

Koncerto nuotaika priminė gerų draugų suėjimą, kuriame daug vietos buvo skirta muzikai, nuotaikingiems pokalbiams ir… pažintims. Šį kartą didžiausia pažintis pilnutėlėje PASAGOS salėje vyko su pučiamaisiais instrumentais, kuriais grojo penki puikūs muzikantai: Algirdas Januševičius (trimitas), Domas Memėnas (trimitas), Gintaras Ščerbavičius (valtorna), Paulius Batvinis (trombonas) ir Darius Bažanovas (tūba). Sostinės vario kvintetas ir koncerto vedėja Z. Kelmickaitė privertė ne vieną žiūrovą iš esmės pakeisti savo nuomonę apie pučiamuosius ir suteikė malonumą išgirsti G. F. Handel, J. S. Bach, F. Liszt, D. Shostakovich, G. Puccini, J. Strauss, A. Piazzolla ir kitų autorių kūrinius, naujai suskambusius būtent pučiamųjų instrumentų dėka.

Kodėl „Vario dūdos“? Šito klausėme Z. Kelmickaitės dar prieš koncertą. „Na, tokie penki vyrai, negalėjau atsilaikyti“, - juokavo savo nuotaikingumu garsėjanti Z. Kelmickaitė. O paskui prisipažino, kad tie puikūs muzikantai - buvę jos studentai, o jai pačiai atrodo didžiulė neteisybė, kad tokie instrumentai ir jais atliekama muzika nesulaukia reikiamo dėmesio. „Tai - stiprių vyrų muzika. Labai mylių šį kolektyvą. Muzika labai graži, daug žaismės, o apie iškilmingumą jau nekalbu... Dvare visuomet turėtų būti dūdos!“ - sakė Z. Kelmickaitė, koncerto metu neslėpusi savo susižavėjimo gausiai susirinkusiais klausytojais, dėl kurių būtent ir stengiasi atlikėjai. Išdalinta daug dovanų, po koncerto niekas neskubėjo skirstytis - reikėjo nusifotografuoti su atlikėjais, pasišnekėti, pasižadėti dar ne kartą susitikti... Beje, koncertą Ignalinos rajono bendruomenių nariai turėjo progą pasižiūrėti ir pasiklausyti nemokamai, o koncerto metu atsakiusiems į muzikologės Zitos klausimus buvo įteikti prizai. Pirmas prizą gavo Česlovas Černiauskas iš Švenčionėlių. O artimiausias koncertas Pasagos koncertų salėje vyks lapkričio 26 d. 14 val. Vaida Kirvelytė (fortepijonas) atliks D.Scarltti, R.Šumano ir F.Šopeno kūrinius.

Nijolė VERŠINSKIENĖ