Mes turime 362 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4507
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29637
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76963
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Per dvejus veiklos metus projektas „Atrask save“ pasiekė svarių rezultatų

2017 m. lapkričio 15 d., trečiadienis Nr.83(1712)

Nuo 2015 m. rugsėjo mėn. Švenčionių rajone vykdomas jaunimo garantijų iniciatyvos projektas (toliau – JGI) „Atrask save“. Projekto „Atrask save“ tikslas – sumažinti nedirbančio, nesimokančio ir mokymuose nedalyvaujančio 15-29 metų jaunimo skaičių įgyvendinant ankstyvos intervencijos ir aktyvumo skatinimo priemones, atsižvelgiant į tai, kokiai tikslinei grupei asmuo priklauso bei įvertinant asmens poreikius ir galimybes.

Per dvejų metų laikotarpį į projekto veiklą įtraukti 58 jaunuoliai, jiems sudaryti individualūs veiklos planai atsižvelgiant į tai, kokį pasiūlymą jaunas žmogus pageidauja gauti. Šios paslaugos yra suteikiamos pagal individualius kiekvieno jauno žmogaus poreikius, taikant įvairias darbo su jaunimu formas bei neformaliojo ugdymo metodus, didžiausią dėmesį skiriant individualiam darbui. 11 jaunuolių pasirinko savanorystę, 22 – įsidarbino, 6 jaunuoliai grįžo į švietimo sistemą. Ne visi jaunuoliai baigė pirminės intervencijos programą – 3 nutraukė be pateisinamos priežasties ir 3 jaunuoliai nutraukė dalyvavimą projekte, nes gavo darbo pasiūlymus. Kiti dar laukia kokybiškų darbo pasiūlymų ir dalyvauja veiklose pagal individualius veiklos planus.

Švenčionių rajono vietos JGI koordinatorė, užimtumo specialistė Ramunė Jakubėnienė, šios publikacijos autorė, dirba su kiekvienu jaunuoliu individualiai. Atsižvelgiant į asmens poreikius, galimybes, patirtį ir motyvaciją, sudaromas individualus veiklos planas. Individualių užsiėmimų tikslas – padėti jaunam žmogui spręsti iškylančias problemas, sudaryti palankias sąlygas formuotis jauno žmogaus asmenybei ir integruotis į darbo rinką ar švietimo sistemą.

„Švenčionių krašto“ laikraštyje ne kartą buvo rašyta apie projekte dalyvavusių jaunuolių sėkmės istorijas, jų tobulėjimą beieškant savojo kelio profesinėje veikloje. Kartais reikia tiek nedaug, kad surastum mėgstamą darbą, geriau pažintum save ir atrastum savo gebėjimus, stipriąsias puses. Projektas „Atrask save“ pasirengęs kompetentingai pagelbėti kiekvienam jaunuoliui, kuris dar nežino, ką jam gyvenime veikti, kokia darbine veikla užsiimti, kuris nori išbandyti savo gebėjimus, „pasimatuoti“ profesiją.

Kviečiame visus jaunus žmones (15-29 m. amžiaus), kurie nesimoko, nedirba ir nėra registruoti teritorinėje darbo biržoje, susisiekti su vietos JGI koordinatore, užimtumo specialiste Ramune Jakubėniene tel. +370 633 34652, el. paštu: ramune.jakubeniene@gmail.com arba atvykti į Švenčionių miesto kultūros centrą (Vilniaus g. 2, Švenčionys).

Projektą „Atrask save“ įgyvendina Lietuvos darbo birža bendradarbiaudama su Jaunimo reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

Ramunė JAKUBĖNIENĖ

Užimtumo specialistė