Mes turime 247 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:680
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19224
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66550
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Į Švenčionėlių kultūros centrą sekmadienį – pasiklausyti kapelų

2017 m. lapkričio 11 d., šeštadienis Nr.82(1711)

Šį sekmadienį, lapkričio 12 d., 14 val. Švenčionėlių miesto kultūros centre vyks regioninis liaudiškų kapelų ir kaimo muzikantų festivalis „Ant Sarios krantų“. Renginys nemokamas.

Tai – tradicinis projektinis švenčionėliškių renginys, pritraukiantis gražų būrį liaudies muzikantų, jų pasiklausyti ir kartu smagiai patrepsėti mėgstančių žiūrovų. Nors renginys ir tradicinis, tačiau žiūrovai kasmet susipažįsta su vis naujais regiono liaudiškos muzikos atlikėjų kolektyvais. Šiemet čia dalyvauja Molėtų kultūros centro kapela „Molėtai“; Anykščių kultūros centro kapela „Grieža“; Visagino kultūros centro kapela „Linksmuolė“; Ignalinos kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Ringė“; Švenčionių rajono Strūnaičio liaudiškos muzikos kapela „Merkūna“; cimbolininkų Rumbučių šeimyna iš Adutiškio.

Linksmame 2 valandų koncerte kapelos pristatys savo naujausias programas, o atskiri muzikantai supažindins su instrumentais, jų skambesiu ir galimybėmis. Vieni muzikantai dalyvauja kapelose, kiti labiau mėgsta groti pavieniui, bet visi jie puikiai valdo instrumentus ir noriai dalyvauja kultūriniuose renginiuose savo malonumui. Jie išsaugojo unikalias muzikavimo tradicijas šiais instrumentais: bandonija, mandolina, Peterburgo armonika, cimbolais, Labanoro dūda, šaukštais, smuiku ir kt.

Svarbi festivalio dalis – Švenčionių krašto tarmės pristatymas: tarmiškos varžytuvės ir kryžiažodžių sprendimai. Pasitelkę seniausius kaimų gyventojus, festivalio organizatoriai parengė tarmiškų žodžių kryžiažodį, kurį galima surasti „Švenčionių krašto“ laikraštyje, Švenčionėlių kultūros centro „Facebook“ paskyroje. Kas dar neišsprendė kryžiažodžio, dar turi laiko tą padaryti, teisingai išsprendusiųjų laukia atminimo dovanėlės.

Organizatoriai tikina, kad pasigailės tie, kurie patingės į koncertą ateiti, nes jis būsiąs tikrai smagus ir kupinas staigmenų.

Mūsų inf.