Mes turime 294 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3227
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13414
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89444
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. lapkričio 11 d., šeštadienis Nr.82(1711)

Smurtautojas uždarytas

Lapkričio 5 d. vakare Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie sumuštą moterį. Incidentas įvyko viename iš Taikos gatvėje, Švenčionyse, esančių daugiabučių. Neblaivus 34 metų vyras, kuriam nustatytas 2,71 prom. girtumas, buitinio konflikto metu du kartus kairės rankos delnu trenkė savo 31 metų žmonai į veidą. Moteris patyrė fizinį skausmą. Konfliktą matė trys poros mažamečiai vaikai. Ranką prieš žmoną pakėlęs vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Smurtavo sutuoktinis

Lapkričio 3 dienos pavakare į Švenčionių r. PK pareigūnus kreipėsi Pabradėje gyvenanti moteris, aiškindama, jog kilus ginčui, jos 69 metų vyras kumščiu trenkė moteriai per veidą. Pastaroji nuo smūgio parkrito ant grindų. Negana to, agresyviai nusiteikęs vyriškis, dar griebė 51 metų moterį už rankų, už plaukų ir tampė po virtuvę. Nukentėjusi moteris pagalbos kreipėsi į medikus. Smurtautojas uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Konfliktavo neblaivus posūnis ir patėvis

Incidentas Magūnų kaime kilo tarp patėvio ir posūnio. 21 metų neblaivus (1,96 prom. alkoholio) vaikinas lapkričio 3 dienos vakare grįžo namo ir susikivirčijo su savo patėviu. 41 metų vyrui konflikto metu buvo sumuštas veidas: viršutinė lūpa ir kairioji akis. Po medikų apžiūros nukentėjęs vyras pasiliko namuose, o smurtavęs jaunuolis uždarytas į areštinę.

 

Vienas sumušė du

Muštynės diskotekos metu Pavoverės reabilitacijos centre kilo lapkričio 3 dieną. Renginio metu prie pastato stoviniavęs jaunuolis, pasirodo, kantriai laukė dviejų aštuoniolikmečių, išeinančių iš šokių salės. Kada šie pasirodė lauke, vaikinas į darbą paleido kumščius: kelis kartus abiems jaunuoliams trenkė į veidą. Vienam vaikinui net išmušė dantį. Smurtautojas sulaikytas.

 

Išgertuvėse - konfliktas

Nesutarimai Švenčionėliuose kilo išgertuvių metu. Lapkričio 1 dieną viename iš daugiabučių sugyventinių pora laiką leido prie stiklelio skaidriosios. Kilus nesutarimams, susiginčijo. 25 metų vyras savo tiesą sugyventinei ketino įrodyti jėga. Jis 38 metų moterį pradėjo smaugti. Agresyvus vyras sulaikytas.

 

Apkaltino neištikimybe

Lapkričio 1 d. Pabradėje tarp 36 metų vyro ir 28 metų jo sugyventinės kilo konfliktas. Vyras kaltino moterį esant neištikimą ir „auklėjo“ kumščiu trenkdamas jai į veidą. Kliuvo ir kartu laisvalaikį poros namuose leidusiam penkiasdešimtmečiui. Jam namų šeimininkas trenkė į veidą ir spardė kojomis. Pavyduolis uždarytas į areštinę.

 

Smurtavo kaimynas

Švenčionių r. PK lapkričio 1 d. gavo pranešimą apie incidentą, kilusį tarp kaimynų. Nukentėjusi moteris policijai aiškino, kaip jos kaimynas trankė ir laužė jos buto duris, žūtbūt norėdamas patekti į vidų. Jauna 25 metų moteris nenorėjo jo įleisti, tačiau po kurio laiko, neapsikentusi triukšmo, atvėrė duris ir ketino vyriškio paklausti, ko jis nori. Tačiau, net nespėjus praverti burnos, agresyvus kaimynas griebė moterį už rankos, ištempė ją į laiptų aikštelę ir smarkiai užlauždamas ranką, sukėlė nemenką fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas.

 

Gavo kastuvu per ranką

Nuo 47 metų moters nukentėjo Pliauškių kaimo gyventojas. 52 metų vyrui moteris vieną kartą su kastuvu trenkė per kairę ranką, dilbio srityje. Vyras, patyręs fizinį skausmą, kreipėsi pagalbos į medikus, kurie jam nustatė kairio dilbio sumušimą.

 

Pastūmė

28 metų moteris, viešėdama pas dėdę Kretuonų kaime, patyrė fizinį skausmą. Viešnia, kartu su giminaičiu buvo pirtyje. Tarp jos ir 56 metų sodybos savininko kilo nesusipratimas: vyriškis galimai pastūmė moterį ir ši griūdama galva atsitrenkė į sieną. Greitosios pagalbos medikai nukentėjusią moterį pristatė į Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių, kur jai buvo nustatytas galvos sumušimas. Po apžiūros moteris išleista namo gydytis ambulatoriškai. Vyriškis iš įvykio vietos pasišalino ir yra ieškomas policijos.

 

Sukčių grobis – 1400 eurų

Lapkričio 5 d. į Švenčionių r. PK kreipėsi apgauta pasijutusi rajono gyventoja. Ji policijai aiškino, jog minėtos dienos pavakare, apie pusę penkių, jai kažkas paskambino į namuose esantį laidinio ryšio telefoną ir pranešė, jog jos dukra galimai guli ligoninėje. Nukentėjusios merginos gydymui tariamai reikalingi pinigai, kuriuos iš moters ir paėmė į namus atėjęs vyriškis. Patikli moteris neteko 900 eurų.

Tą pačią dieną, apie devintą valandą vakaro, kitą rajono gyventoją taip pat aplankė svečiai. Pas moterį į namus atėję keli vyrai prisistatė medikais ir pradėjo aiškinti, jog tariamai moters dukrai kažkas atsitiko ir labai reikalingi pinigai. Garbaus amžiaus moteris patikėjo „svečių“ išvedžiojimais ir į jų rankas atidavė 500 eurų. Ir dar, prieš juos atiduodama, ant lapuko surašė kupiūrų numerius, mat to primygtinai reikalavo apsišaukėliai „medikai“.

 

Dingęs dviratis – surastas

Lapkričio 2 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie vagystę. Pabradės miestelio gyventojas aiškino policijai, kad nakties metu į jo namų rūsio sandėliuką galimai buvo įsibrovęs vagis. Tokią išvadą savininkas padarė po to, kai ryte rado atrakintas patalpos duris. Iš sandėliuko dingo dviratis. Įsilaužimo požymių nepastebėta. Neilgai trukus, dviratis buvo surastas ir apie tai informuotas nukentėjęs vyras.

 

Apšvarino“ ir dar vieną sandėliuką

Lapkričio 1 d. apie 8 valandą ryto Kameniškių kaime gyvenantis 53 metų vyras pastebėjo, kad kažkas, iš pakabinamos durų spynos ištraukęs kilpą, įsibrovė į šalia namo esantį sandėliuką. Iš ten dingo 7 vnt. 0,7 litro talpos stiklainių su grybais ir 5 vnt. 0,5 litro talpos stiklainių su pomidorais. Pavogtas maisto gėrybes savininkas įvertino 71 euru.

 

Partrenkė pėsčiąjį

Lapkričio 2 dieną apie aštuntą valandą vakaro kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai 82-ame kilometre, ties Cirkliškio kaimu, automobilis „Mitsubishi Pajero Sport“, vairuojamas 35 metų vyro, partrenkė ir mirtinai sužalojo staiga į važiuojamąją kelio dalį išbėgusį vyriškį. Įvykio metu lijo lietus, kelio ruožas buvo neapšviestas, o pėsčiasis, galimai ketinęs pereiti važiuojamąją kelio dalį, pasirinko eiti ne per pėsčiųjų perėją ir buvo be atšvaito ar šviesą atspindinčios liemenės.

Kaip vėliau paaiškėjo, nukentėjusysis – 49 metų Cirkliškio kaimo gyventojas. Dėl patirtų kūno sužalojimų vyras mirė įvykio vietoje.

 

Rasta mirusi

Švenčionių r. PK spalio 30 d. gavo pranešimą apie Stajėtiškio kaime rastą lavoną.Paaiškėjo, kad giminaičiai, išlaužę privataus namo duris ir patekę į vidų, kambaryje prie lovos rado gulintį moters kūną. Ant lavono išorinių smurto žymių nebuvo. Į įvykio vietą atvykę GMP medikai konstatavo 68 metų moters mirtį. Lavonas mirties priežasčiai nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Sulaikyta neblaivi vairuotoja

Spalio 30 d. Pabradėje, Gamyklos gatvėje, sustabdyta jauna 29 metų moteris, vairavusi lengvąjį „Opel“ markės automobilį. Prie transporto priemonės vairo sėdusiai moteriai buvo nustatytas 2,58 prom. girtumas. Neblaivi vairuotoja sulaikyta ir uždaryta į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Pabradėje dingo moteris

Švenčionių r. PK taip pat yra gautas pranešimas apie dingusį asmenį. Prieš dvi savaites iš savo privataus namo, esančio Pabradėje,A.Mickevičiaus g. 65, išėjo 63 metų moteris Valentina Stasevičir iki šiol negrįžo. Dingusios moters niekas iš aplinkinių nematė. Nėra žinoma ir jos buvimo vieta. Pradėta paieška. Švenčionių r. PK kreipiasi į gyventojus, ką nors žinančius apie dingusios moters buvimo vietą, ar ją pastebėjusius (radusius), prašo nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-10-30 iki 2017-11-05 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 115 informacinių pranešimų, pradėta 17 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyta 12 asmenų, iš jų 10 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 6 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 14 asmenų: 11 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteistų/nubaustų – 3.

Iš viso surašyta 51 ANK protokolas, iš jų: 22 KET protokolai (neblaivių vairuotojų– 1, neblaivių dviratininkų – 4, be saugos diržų – 2, be vairuotojo pažymėjimo – 1, pėsčiųjų pažeidimai – 1, dviratininkų pažeidimai – 4), 11 kitų pažeidimų: girti viešoje vietoje – 9, vagystės – 1.

 

Švenčionių r. PK inf.

 

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pasitikėjimo telefonas (8 5) 271 605.

 
Reklaminis skydelis