Mes turime 354 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1456
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11643
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87673
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Prasmingas jubiliejus – graži šventė!

2017 m. spalio 21 d., šeštadienis Nr.77(1706)

Metai, metai... Vieniems jie tampa nepakeliama našta, kiti sugeba bet kuriame gyvenimo tarpsnyje rasti džiuginančių dalykų. Imasi veiklos, kuri teikia malonumą.

Šeštadienį turėjau progą apsilankyti Švenčionių „Bočių“ bendrijos 15 metų jubiliejui skirtoje šventėje. Kadangi apie pačios bendrijos veiklą jau buvo pasakota interviu su bendrijos pirmininke Janina Kulda, tai šį kartą pasakojimas apie pačią šventę. Tiksliau apie oficialiąją jos dalį, nes vakaronė tęsėsi iki vėlumos. Jau tai, kad Švenčionių kultūros centro salė buvo pilna – puikus įrodymas, kad žmonės atėjo pasiklausyti dainų, pasižiūrėti šokių ir smagios muzikos bei kartu su Švenčionių „Bočių“ bendrijos nariais atšvęsti 15 metų sukaktį. „Na, ir kas, kad šarma savo giją į plaukus įpynė, bet širdis dar jauna ir nerimsta krūtinėj“, - šios dainos žodžiais prasidėjo koncertinė programa. Ir negali nesutikti su dainos žodžiuose užkoduota mintimi, kad nesvarbu, kiek tau metų, pasistengęs gali rasti sau mielą užsiėmimą. O variantų yra įvairių ir pensinio amžiaus sulaukus. Čia ir Trečiojo amžiaus universitetas, ir mėgėjų meno kolektyvai, ir įvairi kūryba. Kinų filosofas, išminčius, gyvenęs 551-479 m. per. Kr., kalbėjo: „Gyvenkite, kaip norite patys, o ne taip, kaip iš jūsų kas nors tikisi“. Manau, šis posakis labai tinka ir Švenčionių „Bočių“ bendrijos branduoliui su pirmininke Janina Kulda apibūdinti, kuri kreipdamasi į susirinkusius kalbėjo:

- Malonu šiandien jus matyti šioje salėje. Spalio mėnesį yra daug atmintinų dienų, bet mums svarbiausia – Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Šiandien minime ne tik ją, bet ir Švenčionių „Bočių“ bendrijos penkiolikos metų jubiliejų. Tie penkiolika metų praėjo labai greitai, kartais nustembame pasižiūrėję vienas į kitą: lyg ir nepasenome per tuos metus, o net atjaunėjome... „Bočių“ bendrija yra visuomeninė pensininkų organizacija, šiandien noriu padėkoti visiems rėmėjams, rajono savivaldybei. Noriu padėkoti mūsų bendrijos nariams, kurie visada padeda. Dėkoju visiems, atvykusiems į mūsų šventę. Linkiu visiems geros nuotaikos.

Švenčionių „Bočius“ 15 metų jubiliejaus proga sveikino rajono meras, Seimo nariai Gintautas Kindurys ir Vytautas Rastenis.

- Turbūt visose tautose pagarba vyresniam žmogui yra savaime suprantamas dalykas, vertybė. Laimingi tie tėvai, kurie sugebėjo tas vertybes įskiepyti savo vaikams. Ir mes į tokias bendrijas kaip jūsų žiūrime su pagarba ir džiaugsmu, kad jūs sugebate susieiti į būrį, būti linksmi, rasti bendrų idėjų, - kalbėjo LR Seimo narys Gintautas Kindurys.

O LR Seimo narys Vytautas Rastenis, pratęsdamas kolegos mintį, sakė:

- Prie išsakytų kolegos žodžių mes norime įteikti jums ir padėką, kad esate tokie šaunuoliai ir jūsų dėka mes visi čia susitinkame švęsti gražaus jūsų 15-ojo gimtadienio.

Buvo ir daugiau sveikintojų, sveikino kolektyvų atstovai, svečiai iš Latvijos. Norėčiau išskirti Lietuvos „Bočių“ sąjungos pirmininko Petro Ruzgo palinkėjimus:

- Malonu matyti į šventę atvykusius garbius valdžios atstovus, svečius iš Latvijos. Ir suprantama brangius bočius iš Lietuvos. Kai pasiklausai Bočių himno, kai matai kabančią Bočių vėliavą, tai liudija, kad „Bočių“ organizacija gyvuoja sėkmingai. Gerbiamoji Janina Kulda, sveikinu jus ir jūsų bendriją 15-ojo veiklos jubiliejaus proga. Kiekvieni nugyventi metai savaip papuošia žmogaus gyvenimą, kiekviena nugyventa diena neįkainojama dovana. Linkiu, kad visos jūsų dienos būtų kupinos gyvenimo džiaugsmo, - sakė gerbiamasis Petras Ruzgus.

Bet kiekvienoje šventėje svarbiausią vietą užima koncertas, kuris buvo tikrai smagus, nes koncertavo ne tik savi, bet ir svečiai iš Ukmergės, Latvijos. Beje, iš Latvijos nors ir su nuotykiais (Lietuvos policija buvo valandai sustabdžiusi autobusą) atvyko net du kolektyvai, su kuriais Švenčionių „Bočius“ ir pagyvenusių žmonių šokių kolektyvą „Trepsis“ sieja tamprūs draugystės saitai.

Įsiminė ir Gražinos Jarmalytės pasakyti žodžiai: „Neskubėkime senti, senkime iš lėto“.

Koncertinę programą pradėjo Švenčionių kultūros centro kolektyvas „Bočiai“ ir kapela „Kaimynai“. Kaip visada, ne tik žaviai atrodė, bet ir puikiai dainavo Švenčionėlių kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Gabija“. Argi galima įsivaizduoti „Bočių“ jubiliejui skirtą koncertą be Švenčionių kultūros centro pagyvenusių žmonių šokių kolektyvo „Trepsis“, kurio pagrindą sudaro „Bočių“ bendrijos nariai. Koncertui įpusėjus, įgužėjo ir Lietuvos policijos „pasveikinti“ kolektyvai iš Latvijos. Šokių kolektyvas „Bijūnas“ iš Rygos ir tautinių šokių kolektyvas „Abelite“ iš Jūrmalos, kurie scenoje jau 60 metų. Gražiai skambėjo ir Ukmergės „Bočių“ vokalinio ansamblio atliekamos dainos. O užbaigė koncertinę programą smagus Adutiškio kapelos pasirodymas. Taip šauniai grojo ir dainavo atsinaujinęs kolektyvas, kad net pačios kojos kilnojosi, norėdamos šokti...

Baigėsi oficialioji šventės dalis, kaip ir prasidėjo, - pasveikinimais, o po to vyko smagi vakaronė, kurios metu buvo dalinamasi įspūdžiais, prisiminimais ir ateities planais. Puikiai paminėję 15 metų jubiliejų Švenčionių „Bočiai“ ir toliau nesiruošia mažinti apsukų ir tai puiku.

„Didžiausias gėris panašus į vandenį – su niekuo nekovoja ir visiems teikia naudą“, - kalbėjo kinų išminčius Laozi, gyvenęs IV-V amžiuje prieš Kristų. Šiuos jo žodžius pacitavau todėl, kad ir „Bočių“ bendravimas, dalyvavimas mėgėjų meno kolektyvuose padeda žmonėms neprarasti savo ego ir džiaugtis gyvenimu.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis