Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3115
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13302
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89332
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. spalio 18 d., trečiadienis Nr.76(1705)

Smurtavo neblaivus jaunuolis

Spalio 14 d. apie 6 val. Pabradės mieste, namuose, neblaivus (1,02 prom. alkoholio) jaunuolis (g. 1999 m.), smurtavo prieš savo patėvį (g. 1965 m.) ir nepilnametį brolį (g. 2004 m.). Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d.

 

Iš neteisėtų migrantų atimti 4 telefonai ir pora savadarbių peilių

Penktadienį, spalio 13 d., dvi dešimtys URC dirbančių pasieniečių surengė prevencinę priemonę – netikėtą patikrinimą. Buvo tikrinami į Lietuvą neteisėtai bandę patekti, sulaikyti ir vėliau centre apgyvendinti migrantai, jų daiktai ir gyvenamosios patalpos. Tokių asmenų kambariuose VSAT pareigūnai rado draudžiamų paslėptų daiktų – buvo paimti 4 mobilaus ryšio telefonai. Jie aptikti pas tris Vietnamo piliečius ir pakistanietį.

Sulaikytiems migrantams, skirtingai nei URC gyvenantiems prieglobsčio prašytojams, turėti telefonus yra draudžiama. Be to, neteisėtų migrantų kambariuose pasieniečiai rado ir du savadarbius peilius – tokių daiktų užsieniečiams irgi negalima turėti.

Patikros metu didesnių incidentų ir neteisėtų migrantų pasipriešinimo atvejų nebuvo, išskyrus vieno Baltarusijos piliečio elgesį. Jo kambario patikrinimo metu šis užsienietis reiškė nepasitenkinimą ir trukdė VSAT pareigūnams. Baltarusį teko laikinai izoliuoti. Jo kambaryje draudžiamų daiktų nebuvo.

Šiuo metu URC iš viso yra apgyvendinti 137 užsieniečiai. 54 iš jų yra sulaikyti neteisėti migrantai, likusieji – prieglobsčio Lietuvoje prašytojai.

URC yra vienintelė įstaiga Lietuvoje, skirta apgyvendinti prieglobsčio prašytojus jų prašymo dėl prieglobsčio nagrinėjimo metu bei laikyti sulaikytus nelegalius imigrantus ilgiau nei 48 val., siekiant išsiųsti juos iš Lietuvos.

URC dirbantys pasieniečiai atlieka tyrimus dėl užsieniečių asmens tapatybės, atvykimo į Lietuvą aplinkybių ir vykdo užsieniečių grąžinimą bei išsiuntimą iš Lietuvos.

 

Sulaikė švenčioniškius su įkalčiais

Antradienio rytą VSAT Ignalinos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Utenos rajono Kuktiškių kaime sustabdė patikrinti automobilį „Volvo V70“.

Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenamas neteisėtas krovinys. Automobilį vairavo 25 m. Švenčionių rajono gyventojas. Kartu vyko keleivis, vienmetis to paties rajono gyventojas.

Mašinos salone ir bagažinėje VSAT pareigūnai aptiko 17 juoda polietileno plėvele apvyniotų ryšulių, kuriuose buvo 8 488 pakeliai cigarečių „Minsk Super Slims“ be akcizo ženklų ir 3 000 pakelių cigarečių „Premier“, pažymėtų Baltarusijos akcizo ženklais.

Šio krovinio vertė, įskaičiavus Lietuvos privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 33 tūkstančiai eurų.

Dėl kontrabandos Ignalinos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Po apklausų abu švenčioniškiai buvo uždaryti į areštinę, o vėliau paleisti jiems skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti. Kontrabandinių rūkalų gabentojams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Neteisėtai gabentos cigaret4s ir automobilis laikinai saugomi Ignalinos rinktinėje.

Policijos departamento ir VSAT inf.

 
Reklaminis skydelis