Mes turime 394 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5243
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21444
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97474
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Komiteto posėdis buvo nuobodus? Arba, Kas ką valdo?

2017 m. spalio 14 d., šeštadienis Nr.75(1704)

Spalio 12 d. įvyko Švenčionių rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros, sveikatos ir socialinės apsaugos komiteto posėdis. Trečius metus bebaigianti rajono valdžia nuosekliai „karpo“ funkcijas. Iš kažkada buvusių šešių tarybos komitetų liko jau tik du, nors tarybos narių tiek pat – 25. Matyt, taip lengviau nutildyti oponentus. Nors jie ir taip jau tyli – valdančiųjų represijos atėmė žadą. Kaip dar kitaip pavadinti tokius veiksmus, kai dauguma nusprendžia, kad posėdyje pusė tarybos narių turi tenkintis tik 2 klausimais? Ir tai dar reikia kalbėti greitakalbe, kad spėtum tą padaryti per 1minutę. Skamba kaip pasityčiojimas – klausimams 1 minutė, pasisakymui frakcijos vardu – 1,5 minutės. Tiek demokratijos ir viešumo teliko priėmus naują tarybos veiklos reglamentą. Apie mero šventraštį – metų veiklos ataskaitą (beje, tai ne jo asmeninė, o rajono tarybos ir mero veiklos atskaita, taigi – kolektyvinė) – išvis nei žodžio. Jokių klausimų, jokios kritikos! Pasiklausė ir gana. Kad būtų priimti tokie sprendimai, merui užtenka jo buldozerio sraigtelių - savų, lenkų ir trijų darbiečių. Taip taip, darbiečių, nes jeigu žmonės beveik du dešimtmečius puoselėjo Darbo partijos vertybes ir nuostatas, tai visa tai juk negalėjo pasikeisti sulig kepurės snapelio pasukimu į kitą pusę, kai keitėsi valdžia.

Beje, rajono valdžia faktiškai bankrote – dvi kertes jau laiko darbiečiai. Antras po mero žmogus dabar – ilgametė Darbo partijos sekretorė vicemerė Violeta Čepukova ir nuo jaunų dienų išugdyta Darbo partijos veikėja Jolanta Jurkuvėnienė, be kurios, turbūt, rajone kultūros ir pėdsakų jau būtų nelikę. Dar vienas – valdžios buldozerio sraigteliu tapęs Darbo partijos senbuvis Bronislovas Vilimas – kantriai ranką kilnoja už net pačius absurdiškiausius sprendimus. Och, jau ta meilė muzikai – ko dėl jos nepadarysi... Tik nepakeltų rankos - „buldozeris“ ir stop. Valdantieji juk taip suvaržyti visokių interesų, kad dažnai negali balsuoti. Darbietis - beveik „auksinis balsas“? O jeigu iš 14 valdančiųjų atimti visus 3 darbiečius, kas iš liberalų valdžios liktų? Valdančioji mažuma su 11 vienetų. Vos svarstyklės pakryptų, žiūrėk, ir dar viena figūrėlė nubyrėtų – kur valdžia, ten pinigai, o „figūrėlė“ pinigus myli.... Tai kas čia ką valdo: liberalai rajoną ar darbiečiai – liberalus?

Kaip teigė komiteto posėdyje dalyvavę tarybos nariai, pakalbėta apie telikusių dviejų komitetų veiklos nuostatus – juos reikia tvirtinti iš naujo, Jaunimo reikalų tarybos, kuriai vadovauja jau nebe tokia ir jauna tarybos narė ilgametė darbietė Jolanta Jurkuvėnienė (skaitytojų žiniai, tai ta pati J. Olechnovič, tik ištekėjusi). Dar pristatyti klausimai dėl socialinės globos išlaikymo išlaidų dydžio, įstaigų vadovų atlyginimų ir kt. procedūrinių dalykų. Vienas iš šių klausimų vis dėlto reikšmingas - dušo paslaugų teikimo Švenčionių mieste. Taip meras pučia miglą į akis savo rinkėjams, kuriems buvo pasižadėjęs suremontuoti miestų pirtis Švenčionyse ir Švenčionėliuose, kad šie pažadus pamirštų.

Mūsų ir opozicijos inf.

 
Reklaminis skydelis