Mes turime 262 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3302
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21846
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69172
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

PADĖKA MEDIKAMS

2017 m. rugsėjo 23 d., šeštadienis Nr.69(1698)

Visą savo gyvenimą beveik niekada nesikreipusi į medikus dėl gydymo, išskyrus dešimties vaikų gimdymą ir jų gydymą, ,prieš pusantro mėnesio  susirgo mūsų brangi mamytė Teofilija Valickienė.

Pagalbą ir supratimą suradome Švenčionėliuose  UAB Reginos šeimos gydytojos centre, nors mamytė gyveno ne šioje rajono dalyje. Gydytoja Regina Valauskienė mus suprato iš pirmo pokalbio. Paskyrė savo slaugytoją, kuri kokybiškai, profesionaliai pastatė ne vieną lašelinę mamai, paėmė kraujo mėginius. Tą pačią dieną pačiame centre buvo atliktas kraujo tyrimas, paskirti reikalingi mineralai dėl mamos sveikatos stiprinimo. Gydytoja išrašė siuntimą į ligoninę. Susitarėme su puikiais Visagino ligoninės gydytojais dėl mamos gydymo, bet mama atsisakė. Mums, vaikams,  nors ir kaip norėjosi nesutikti su mamos pasirinkimu, elgtis prieš jos valią nedrįsome. įstaigos ir mirs Greitosios automobilyje, kaip bus su mūsų sąžine, kad einame prieš mamos valią.....

Gydytoja Regina labai rūpinosi ir  telefonu vis kalbino vežti mamą į ligoninę. Tačiau mama  aiškiausiai suvokė savo kūną, amžių, matyt, širdimi jautė, kad sulaukti stebuklų nerealu... Ji norėjo iškeliauti į amžinybę neprijungta visokiais įmantriais aparatais, o liečiama, globojama savo vaikų. Dabar jau suvokiame, kokia išmintinga buvo mama, priimdama tokį sprendimą. Dėkojame jai, kad tokiu būdu, ji paliko teisę mums, vaikams, slaugyti, prižiūrėti ir savo akimis, širdimi pajusti, kas yra mylimo žmogaus mirtis ne reanimacijos skyriuje, o žiūrint į brangius veido bruožus, laikant švelnią mamos ranką, glostant jos mylimą galvelę. Jos išėjimas anapus mus bauginančios amžinybės palietė kiekvieno jau gerokai pagyvenusių vaikų širdis. Esame kažkokiu nematomu ryšiu sujungti amžiams su ja.

Iš visos širdies dėkojame gydytojai iš Švenčionėlių, Reginai Valauskienei, jos šiltoms, profesionalioms, geraširdėms slaugytojoms Virginijai Petkūnaitei ir Jolantai už širdimi išgirstą, pajustą mūsų šeimos rūpestį dėl mamos gydymo. Jūs, gerbiamoji gydytoja, taip norėjote gydyti Jums nepažįstamą moterį, lyg tai būtų tikra Jūsų mama. Tai pajutome nuo pirmo mūsų pokalbio ir tai tęsėsi iki paskutinio Jūsų patarnavimo Ne po tokių skaudžių išgyvenimų darosi ramu širdyje, kai žinai, kad  žemėje yra tokių nuostabių žmonių, kaip dirbantys Jūsų, Regina,  centre. Jūs šildote ir spinduliuojate tokią pat šilumą, šviesą lyg būtumėte dalelės saulės. Nuoširdžiai dėkoju už realią pagalbą mūsų mamai, jai skirtą brangų laiką. Te laimina Dievas Jūsų,  Regina,  ir centro darbuotojų šeimas, Jūsų kilnius darbus. Dėkojame, kad esate tikra gydytoja verta paties didžiausio apdovanojimo, kurį kiekvienas pagal savo nuopelnus gausime ten kur yra mūsų mylima mama – amžinybėje.

Dukra Danutė ir sūnus Jonas