Mes turime 159 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:372
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14371
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61697
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių rajone – nauji greičio matuokliai

2017 m. rugsėjo 9 d., šeštadienis Nr.65(1694)

Dar metų pradžioje imta kalbėti apie tai, kad Lietuvos keliuose, avaringiausiose vietose bus įrengti sektoriniai greičio matuokliai, kurie fiksuos laiką, per kurį automobilis įveiks tam tikrą atstumą, ir jeigu išskaičiuotas vidutinis greitis viršys leistiną tame ruože greitį, vairuotojams teks krapštyti piniginę.

Vienas iš 25 numatytų ruožų kliuvo ir Švenčionių r. Tai 4,7 km kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai ruožas nuo 77,1 km iki 81,8 km, o paprasčiau kalbant, nuo autobusų stotelės, kuri stovi pravažiavus Peršaukščio ežerą iki degalinės arba Cirkliškio ženklo. Ilgai laukti naujovės neteko, jau prieš savaitę buvo pastatyti matuokliai, tik ar veikia, kol kas neaišku. Ko gero, sektoriniai matuokliai dar bus testuojami, matyt, ir kelio ženklai, įspėjantys apie sektorinius greičio matuoklius, turėtų atsirasti, bet vienu ar kitu atveju, rizikuoti neverta. Dar vienas galvos skausmas greičio mėgėjams atsiras Labanoro miestelyje. Čia pastatytas stacionarus greičio matuoklis. Ir kaip kalbama, jis „šaudys“ ir atvažiuojančius, ir nuvažiuojančius. Greičio matuoklis pastatytas pravažiavus sankryžą ir važiuojant Molėtų kryptimi.

Štai tokios naujienos vairuotojams.

Algis JAKŠTAS