Mes turime 160 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3836
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17835
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65161
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Prancūziška nuotaika Paliesiaus dvare

2017 m. rugsėjo 6 d., trečiadienis Nr.64(1693)

Prancūzų poezija, muzika, filmai persmelkti romantizmo dvasios. Puikią galimybę prisiliesti prie tų prancūziškų subtilybių rugsėjo 2 d. turėjo ir gausiai susirinkę žiūrovai į Paliesiaus dvaro „Pasagos“ koncertų salę. Tą galimybę suteikė poetė ir aktorė Birutė Mar, dainininkė Dovilė Kazonaitė, pianistė Rūta Mikelaitytė-Kašubienė ir akordeonistas Tadas Motiečius.

Žiūrovų salė buvo pilnut pilnutėlė, o tai akivaizdus įrodymas to, kad koncertai Paliesiaus dvare tampa vis populiaresni. Man asmeniškai buvo smagu girdėti aktorės Birutės Mar skaitomas mano mėgstamų poetų R.M.Rilkės, Š.Bodlero, O.Milašiaus eiles. Žinoma, buvo gera susipažinti ir su dar negirdėto poeto Ž.Prevero eilėmis.

Jaunosios kartos Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė Dovilė Kazonaitė (sopranas) atliko G.Bizet, C.Saint-Saens, C.Debussy ir kitų kompozitorių dainas ir ištraukas iš operų. Puikiai į prancūziškos muzikos pynę įsipynė ir pianistės Rūtos Mikelaitytės-Kašubienės grojimas. Kaip sunku įsivaizduoti Paryžių, Monmartrą be akordeono, taip ir šį koncertą sunku įsivaizduoti be akordeonisto Tado Motiečiaus šaunaus grojimo.

Visa tai – poezija, dainos, fortepijono ir akordeono muzika – ir sukūrė puikią romantišką nuotaiką, kuri nors trumpam privertė pamiršti kasdieninius rūpesčius ir pasinerti į prancūziška romantika alsuojantį pasaulį.

Algis JAKŠTAS