Mes turime 454 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2347
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27477
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74803
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nauja veiklos rūšis - socialiniai globėjai

2017 m. rugpjūčio 26 d., šeštadienis Nr.60(1689)

Švenčionėlių socialinių paslaugų centras ieško darbuotojų – socialinių globėjų, kurie galėtų priimti į savo šeimas vaikus, likusius be tėvų globos.


Socialinių globėjų funkcijos

Socialiniai globėjai - tai žmonės, kurie teiks be tėvų globos likusių vaikų priežiūros savo šeimoje paslaugas. Jie turės priimti į savo namus atvežtus be tėvų globos likusius vaikus ir rūpintis jais, kol bus surasti nuolatiniai vaiko globėjai, bei būti pagalbininkais, kai vaikas bus grąžintas į biologinę šeimą arba įvaikintas.
Vaikas pas socialinį globėją turi jaustis saugus, aprūpintas, rūpestingai auklėjamas ir prižiūrimas bei turėti tinkamas gyvenimo ir buities sąlygas, kurios atitinka numatytus kriterijus.


Kaip tampama socialiniu globėju?
Norint tapti socialiniu globėju, būtina atvykti į Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrių, adresu Vilniaus g. 19, Švenčionys, bei atlikti privalomus formalumus: parašyti prašymą, pateikti sveikatos pažymą, sutuoktinio sutikimą ir kitus dokumentus.
Atrinktiems kandidatams reikės lankyti mokymus pagal globėjų ir įtėvių konsultavimo ir mokymo programą (GIMK) ir gauti teigiamą išvadą iš atestuotų socialinių darbuotojų pagal globėjų ir įtėvių konsultavimo ir mokymo programą (GIMK). Asmuo, gavęs teigiamą išvadą, socialinio globėjo veiklą vykdys pagal individualios veiklos pažymą ar verslo liudijimą ir turės atlikti visas su šia veikla susijusias pareigas bei vykdyti visas mokestines prievoles, kaip tai reglamentuota Lietuvos Respublikos įstatymuose ir kituose teisės aktuose.
Turinčiam individualios veiklos pažymą ar verslo liudijimą pareiškėjui suteikiamas socialinio globėjo statusas. Socialinis globėjas sudarys su Švenčionėlių socialinių paslaugų centru tarpusavio bendradarbiavimo ir paslaugų teikimo sutartį ir jam bus mokamas atitinkamas mėnesinis atlygis.
 

Išmokos

Socialiniams globėjams numatytos trijų tipų išmokos. Vienai vaiko vietai skiriama 4 bazinių socialinių išmokų (152 eurų) dydžio suma. Ši išmoka skirta vaiko gyvenimo sąlygoms pritaikyti ir būtiniausiems buities reikmenims įsigyti ir mokama už kiekvieną kuriamą vaiko priežiūros vietą.
Laukimo metu, iki kol atvežamas vaikas (savaitę, mėnesį ar daugiau), kas mėnesį mokama 190 eurų išmoka. Kai globotinis įsikuria socialinio globėjo namuose, mokama 285 eurų mėnesinė išmoka už kiekvieną prižiūrimą vaiką.
Prižiūrintiems vaikus, kuriems nustatytas vidutinis ar sunkus neįgalumo lygis, mokamas 475 eurų mėnesinis atlygis už kiekvieną prižiūrimą vaiką.  
Norintiems tapti socialiniais globėjais Švenčionių rajone informacija teikiama Švenčionėlių socialinių paslaugų centre, tel.  (8387) 31 318.