Mes turime 367 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4643
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29773
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77099
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Plenero uždarymui – puikus koncertas

2017 m. rugpjūčio 9 d., trečiadienis Nr.56 (1685)

Antrus metus iš eilės turėjau galimybę dalyvauti Paliesiaus dvare vykusio plenero uždaryme. Gražioje erdvėje plenero dalyviai Aistė Gabrielė Černiūtė, Tomas Kiauka, Leo Ray, Vidas Poškus ir Viktoras Paukštelis turėjo puikias sąlygas realizuoti savo kūrybines ambicijas. Plenero metu sukurtus paveikslus žiūrovai galėjo pamatyti veikiančioje parodoje. Beje, ir ne tik pamatyti paveikslus, bet ir pajusti kūrybinių dirbtuvių dvasią, dažų kvapą...

Dėmesį patraukė ir įdomios Noros Ray fotografijos.

Pradėdamas „Menų popietę“, Viktoras Paukštelis pirmiausia atsisėdo prie fortepijono  ir savo stiliumi ekspresyviai sugrojo porą kūrinių. Po to buvo pristatyti plenero dalyviai. Jie pasidalino mintimis apie plenerą Paliesiaus dvare ir apie kūrybą. Kiekvienas plenero dalyvis – savita, savyje talpinanti įvairius  talentus, asmenybė. Štai puikus pianistas Viktoras Paukštelis pradėjo gilintis ir į dailės paslaptis. Žvelgdamas į jo darbus supranti, kad ir čia jam sekasi puikiai.

Paliesiaus plenerus pamėgęs pasaulyje pripažintas dailininkas Leo Ray iš Izraelio žinomas kaip puikus kaligrafas, medalių kūrėjas, dėstytojas. Savitu kūrybos keliu eina tapytoja Aistė Gabrielė Černiūtė. Teologiją ir filosofiją studijavęs  dr. Tomas Kiauka stengiasi į supantį pasaulį pažvelgti giliau. Dailininkas ir menotyrininkas Vidas Poškus, daugeliui pažįstamas iš knygos „Nedingęs Vilnius“,  plenero uždaryme kalbėjo apie plenerų suteikiamą kūrybos laisvę, trumpai apžvelgė plenero dalyvių kūrybą.

Antroje dailės ir muzikos popietės dalyje grojo du jauni muzikantai Augustas Gocentas (violončelė) ir Gabrielė Sutkutė (fortepijonas). Augustas studijuoja Suomijoje, o Gabrielė Londone (Anglijoje). Nors muzikantai ir jauni, bet koncertas buvo puikus. Muzikantai grojo ne prasčiau už pripažintus profesionalus.

Bendras trijų menų – muzikos, tapybos  ir fotografijos – sąlytis meno gerbėjams padovanojo šventę. Išvykdami iš Paliesiaus dvaro ir menininkai, ir žiūrovai išsivežė kuo puikiausius prisiminimus apie šį atgimstantį Lietuvos kampelį.

Algis JAKŠTAS