Mes turime 274 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:548
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25678
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73004
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Užsisekime saugos diržus

2017 m. liepos 29 d., šeštadienis Nr.53 (1682)

Kelių eismo taisyklės nurodo, kad važiuodami transporto priemone su įrengtais saugos diržais, vairuotojas ir keleiviai privalo juos užsisegti. Važiavimas neprisisegus saugos diržu – antra pagal dažnumą žūčių keliuose priežastis. Ji ne tokia dažna kaip leistino greičio viršijimas, bet dažnesnė už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų.

Važiavimo metu diržų keliami menki nepatogumai niekada neprilygs autoavarijos sukeltam skausmui. Dažniausiai vengiama segtis saugos diržus sėdint ant galinės automobilio sėdynės, nors eismo įvykių metu šiems keleiviams gresia ne mažesni sužalojimai. Saugaus eismo ekspertai specialiųjų bandymų metu įrodė, kad gale sėdintys ir saugos diržais neprisisegę keleiviai susidūrimo su nejudančia kliūtimi metu gali mirtinai traumuoti sėdinčius priekyje. Saugos diržai sukonstruoti taip, kad sugertų avarijos smūgį ir išlaikytų kūną vietoje. Ilgamečiai tyrimai atskleidė, jog užsegti saugos diržai eismo įvykio metu žymiai padidina išgyvenimo šansus.

Pasirūpinkime, kad mes patys, mūsųkeleiviai, o ypačmažamečiai vaikai, keliautųsaugiai. Nepamirškime, kad mažesnio nei 135 cm ūgio vaikai automobiliu gali būti vežami tik specialiose jųūgiui ir svoriui pritaikytose atitinkamos grupės automobilinėse kėdutėse.

Atminkite, kad prisegtas saugos diržas gali išsaugoti gyvybę.

VĮVilniaus regiono keliai