Mes turime 302 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6052
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27939
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71922
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Xiaomi“ – maloniai stebina viskuo, o ypač – kaina

2017 m. liepos 19 d., trečiadienis Nr.50 (1679)

„Telia“ salonuose visoje Lietuvoje pasirodė naujovė – sparčiai augančio Kinijos gamintojo „Xiaomi“ išmanieji telefonai. Visi jie yra pritaikyti Lietuvos rinkai ir parduodami su garantija. Populiariausių modelių „Xiaomi“ telefonų kainos – vos nuo 5,5 iki 8 eurų per mėnesį.

Didelis ir ryškus ekranas, galingas procesorius, puikios raiškos vaizdo kamera ir ilgai tarnaujanti baterija – visa tai sutelpa į „Xiaomi“ telefono korpusą, pagamintą iš patvarių medžiagų. Paėmus įrenginį į rankas, galima įsitikinti, kad „Xiaomi“ telefonai – ploni, lengvi ir patogūs naudotis bet kokios amžiaus žmonėms.

„Lietuviai mokosi tarti dar vieną naują pavadinimą – „Šiao-mi“. Kaip oficialūs šio gamintojo įrangos pardavėjai Lietuvoje maloniai nustebinsime ne vieną, kuris ketina atsinaujinti arba įsigyti pirmąjį savo išmanųjį telefoną. Su „Xiaomi“ pasiteisinimo priežasčių, kodėl nereikia išmaniojo telefono, praktiškai nebelieka“, – sako „Telia“ privačių klientų vadovas Norbertas Žioba.

Didžiulė įrangos gamintojų konkurencija ir technologinė pažanga artina išmaniųjų įrenginių kainas prie mygtukinių telefonų kainų. Akivaizdus „Xiaomi“ pranašumas – sugebėjimas sukurti įspūdingą telefoną už patrauklią kaina – lemia ir didelį šių telefonų populiarumą visame pasaulyje.

Siūlomų modelių įvairovė atitinka skirtingus vartotojų poreikius, todėl užsukę į bet kurį artimiausią „Telia“ saloną mieste žmonės galės išbandyti, kaip veikia konkretus „Xiaomi“ telefonas, taip pat susipažinti su „Telia“ planais, su kuriais populiariausi „Redmi“ serijos išmanieji telefonai kainuoja vos nuo 5,5 iki 8 eurų per mėnesį. Patiems išrankiausiems ir išsiskirtinumo norintiems pirkėjams „Xiaomi“ siūlo ir savo flagmaną - „Mi Note 2”. Šis telefonas savo techniniais parametrais ir kokybe meta iššūkį aukščiausios klasės telefonų gamintojams.

„Kad ir kokį „Xiaomi“ telefono modelį iš „Telia“ įsigytų žmonės, jie iš karto gaus garantiją, kad visi modeliai yra pritaikyti Lietuvoje naudojamiems radijo dažniams, yra naudotojo sąsaja lietuvių kalba, o naudojama programinė įranga atsinaujina automatiškai. Jei telefonas sugestų, jam galioja „Telia“ garantinis aptarnavimas, kurį vykdo autorizuoti servisai“, – pažymi N. Žioba.

Naujieji telefonai naudoja „Android“ operacinę sistemą, kurią papildo „Xiaomi“ kurta ir pasaulyje pripažinta „MIUI“ vartotojo sąsaja – itin paprasta, bet labai funkcionali. Operacinė sistema leidžia keisti beveik visus nustatymus ir paversti telefoną individualius poreikius atitinkančiu įrenginiu.

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga patvirtino, kad „Xiaomi“ išmanieji telefonai tinka ir neregiams, nes yra pritaikyti jų poreikiams – aparatu naudotis paprasta ir patogu.