Mes turime 358 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1496
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11683
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87713
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Valstybės dieną ignaliniečiai šventė kartu su kariuomene

2017 m. liepos 19 d., trečiadienis Nr.50 (1679)

Liepos 7 d. Valstybės dieną ignaliniečiai šventė kartu su kariuomene. Šalia Ignalinos vasaros estrados po pušyno priedanga šventės dalyviai turėjo puikią progą susipažinti su Lietuvos kariuomenės, NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės karine technika bei pabendrauti su kariais. Šventiniame renginyje taip pat dalyvavo Lietuvos policijos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai bei iš Vilniaus atvykę Nevyriausybinių organizacijų, padedančių stiprinti Lietuvos valstybės gynybinius pajėgumus, koordinacinės tarybos (NOKT) atstovai.

 

Renginio organizatoriams ir rėmėjams – ąžuolo lapų vainikai

Šventės „Valstybės diena kartu su kariuomene“ atidarymo metu Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) bigbendui (kapelmeisteris kpt. Ričardas Čiupkovas) grojant Lietuvos valstybės himną, kariai-savanoriai ir skautai pakėlė Lietuvos valstybės ir istorinę vėliavas. Sveikindamas šventinio renginio dalyvius Ignalinos rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis sakė: „Mes džiaugiamės, kad Lietuvos kariuomenė pasirinko mūsų kraštą ir atlieka didžiulį darbą prisistatant žmonėms, parodant savo galimybes, pajėgas, ir tuo žmonių tikėjime palieka tokią viltį, kad mūsų kariuomenė daug ką gali“.

Sveikinimo žodžius taip pat tarė KASP Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės vadas plk. ltn. Renatas Spėčius ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Gintaras Kindurys. Vasaros estrados scenoje šventės organizatoriams ir rėmėjams uždėti ąžuolo lapų vainikai, tarp jų: plk. ltn. R.Spėčiui, H.Šiaudiniui, G.Kinduriui, plk. ltn. Linui Idzeliui, kpt. R.Čiupkovui, Jūratei Pernavienei, vyr. ltn. Justui Aviečiui, Mindaugui Survilui, Juozui Mikštui, Sauliui Leonavičiui, Vokietijos kariuomenės bei laikraščių „Mūsų Ignalina“ ir „Nauja vaga“ atstovams.

Renginio metu koncertavo Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ ir Panevėžio pučiamųjų instrumentų orkestras „Panevėžio garsas“. Šventinę programą užbaigė bei senas geras grupės „Hiperbolė“ dainas atliko grupė „Hiperbolė Tribute Band“. Renginio dalyviai buvo vaišinami kareiviška koše ir arbata.

 

Su NOKT atstovais bendravo Ignalinos meras

Ignalinos rajono savivaldybės mero H.Šiaudinio, kaip ir daugelio ignaliniečių, dėmesį patraukė kamufliažo spalvomis nudažytas automobilis Volvo C303, ant kurio buvo pakabinti stendai su nuotraukomis ir NOKT narių sąrašu. Meras šiltai bendravo su nevyriausybinių organizacijų atstovais bei išklausė NOKT pirmininko Algio Naručio pasakojimą apie koordinacinės tarybos, kurią šiandien sudaro net 23 nevyriausybinės organizacijos, veiklą.

NOKT skirtoje aikštelėje su renginio dalyviais maloniai bendravo Lietuvos kariuomenės savanorių draugijos pirmininkas Dainius Gudelis. O Vilniaus rokiškėnų klubo „Pragiedruliai“ narys Stasys Žikorius kvietė šventės dalyvius žaisti šaškėmis. Norinčių žaisti netrūko. Prie šaškių stalo, papuošto kariškomis emblemomis, sėdėjo ir vaikai, ir gana solidaus amžiaus ignaliniečiai. S.Žikorius sakė, kad sulaukė pasipriešinimo tik iš vieno žaidėjo – 91-erių metų Juliaus Barkausko.

Šventėje taip pat dalyvavo NOKT atstovai: dim. mjr. Antanas Burokas (Lietuvos Respublikos krašto apsaugos bičiulių klubo vadovas), dim. mjr. Jonas Juodka (Atsargos karininkų sąjungos narys), Osvaldas Milius (Vilniaus zarasiškių bendrijos „Ežerėnai“ pirmininkas) bei su NOKT glaudžiai bendradarbiaujančio Švenčionijos klubo pirmininkė Gražina Banevičienė.

2009 m. lapkričio mėnesį 15 nevyriausybinių organizacijų vadovai pasirašė Susitarimą ir įsteigė NOKT. Sutarta bendradarbiauti saugant ir stiprinant Lietuvos nepriklausomybę, didinant šalies gynybinius pajėgumus, plėtojant švietėjišką veiklą, ugdant jaunosios kartos pilietiškumą, patriotiškumą bei tautinį išdidumą, įamžinant visų laikų Lietuvos nepriklausomybės kovų ir kovotojų atminimą, ginant Susitarimą pasirašiusių organizacijų bei jų narių teises, tarpininkaujant dėl organizacijos narių rūpybos bei socialinės paramos užtikrinimo, deramo jų veiklos kovose dėl valstybės nepriklausomybės atkūrimo, gynimo bei stiprinimo, įvertinimo. Pirmuoju koordinacinės tarybos pirmininku išrinktas tuometinis Nepriklausomybės gynėjų sąjungos pirmininkas dim. plk. Jonas Gečas, pavaduotojais – dim. plk., monsinjoras Alfonsas Svarinskas ir dim. mjr. Antanas Burokas. Koordinacinės tarybos pirmininko pareigas kas pusę metų paeiliui vykdo kiekvienos Susitarimą pasirašiusios organizacijos atstovas.

Povilas ŠIMKAVIČIUS

Lietuvos žurnalistų sąjungos narys

 
Reklaminis skydelis