Mes turime 401 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5316
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21517
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97547
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. liepos 8 d., šeštadienis Nr.47 (1676)

Reido metu įkliuvo neblaivūs

Švenčionių r. PK pareigūnai nuolat reguliariai organizuoja prevencines policines priemones, kurių metu tikrina transporto priemonių vairuotojų blaivumą. Tokio pobūdžio patikrinimas buvo surengtas ir po praėjusio savaitgalio, pirmadienį, kelyje Vilnius-Zarasai. Trumpalaikis dviejų valandų reidas buvo vykdomas vienoje iš Vilniaus gatvės Švenčionyse atkarpų.

Švenčionių r. PK pareigūnai reido metu vos per pusvalandį pričiupo 3 girtus prie vairo sėdusius vairuotojus. Dar vienas sulaikytasis vartojo alkoholį kelionės metu. Du policininkams įkliuvę vairuotojai yra švenčioniškiai ir vienas ignalinietis.

Atsižvelgiant į tai, jog vairuotojai, kuriems nustatytas lengvas girtumas (daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės), transporto priemones vairavo neblaivūs, bus patraukti administracinėn atsakomybėn. Taip pat pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 422 straipsnio 5 dalį jiems gresia bauda nuo trijų šimtų iki keturių šimtų penkiasdešimt eurų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 12 mėn. iki 18 mėn.

 

Neblaivus vairuotojas siūlė kyšį

Pirmadienį, birželio 26 d., apie 9 val. ryto Švenčionėliuose, Žilvičių gatvėje, policijos pareigūnai sustabdė lengvąjį automobilį „Mercedes Benz“. Transporto priemonę vairavo neblaivus 52 metų vyras, kuriam nustatytas sunkus 3,22 promilės girtumo laipsnis. Siekdamas išvengti atsakomybės, vairuotojas Švenčionių r. policijos komisariato pareigūnui pasiūlė kyšį. Sulaikytasis buvo uždarytas į areštinę.

 

Vairavo stipriai apsvaigusi

Trečiadienį, birželio 28 d., apie 4 val. po pietų į Švenčionių r. policijos komisariatą paskambinęs anonimas pranešė, kad nuo Zadvarninkų kaimo link Šventos kaimo važiuoja automobilis „Renault Megane“ ir galimai transporto priemonę vairuoja neblaivus asmuo.

Į nurodytą vietą atvykę policijos pareigūnai sustabdė įtartinai vairuojamą automobilį. Paaiškėjo, kad anonimo informacija pasitvirtino – automobilį vairuojančiai 47 metų Švenčionių miesto gyventojai buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Alkoholio kiekio matuoklis parodė 2,58 promilės. Moteris sulaikyta ir uždaryta į Švenčionių r. PK areštinę. Vairuotojai gresia piniginė bauda su teisės vairuoti atėmimu. Kokią nuobaudą skirti, spręs teismas.

 

Smurtavo prieš sugyventinę

Birželio 28 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie namuose siautėjantį jauną vyrą. Tarp sugyventinių kilo žodinis konfliktas. 49 metų neblaivus (2,56 prom.) bei agresyvus vyras delnu trenkė per veidą savo keturiasdešimt septynerių metų sugyventinei ir taip sukėlė moteriai fizinį skausmą. Moteris taip pat buvo neblaivi. Jai nustatytas 1,43 promilės girtumas. Smurtautojas uždarytas į areštinę.

 

Smurtautojas uždarytas į areštinę

Birželio 28 d. Švenčionių r. PK reagavo į pranešimą dėl smurto artimoje aplinkoje. Vėlai vakare, apie 11 valandą, apsvaigęs nuo alkoholio (1,41 prom.) į namus grįžęs Pabradės miestelio gyventojas sukėlė konfliktą. Puolė prie miegančios žmonos, ranka griebęs už kojos, išvertė ją iš lovos, kumščiu trenkė per galvą ir abiem rankom paėmęs už gerklės pradėjo smaugti. Tuo sukėlė žmonai fizinį skausmą bei nežymų sveikatos sutrikdymą. Nukentėjusi moteris po medikų apžiūros pasiliko namuose. Konflikto metu buvo išgąsdintas mažametis poros vaikas. Triukšmadarys uždarytas į areštinę.

 

Bandė pabėgti, bet nesėkmingai

Birželio 29 d. apie 9 valandą ryto Švenčionių policija gavo pranešimą apie savo namuose triukšmaujantį Švenčionių miesto gyventoją. Žodinio konflikto metu, siekdamas pasisavinti kartu gyvenančios moters pinigus, vyras griebė moterį už kaklo ir pradėjo smaugti. Smurtautojas po konflikto iš namų pabėgo, tačiau vėliau buvo sulaikytas.

 

Smurtavo prieš motiną

Ramybės stigo ir viename iš Senosios Pašaminės kaime (Švenčionių r.) esančių gyvenamųjų namų. Liepos 2 dieną pietų metu policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad jaunas vyras smurtauja prieš motiną. Paaiškėjo, jog neblaivus (nustatyta 2,61 promilių girtumas) 26 metų vyras mušė savo 63 metų mamą, du kartus kumščiu trenkė jai į krūtinę bei koja spyrė į sėdmenis. Nukentėjusioji patyrė fizinį skausmą. Smurtautojas uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-06-26 iki 2017-07-02 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 102 informaciniai pranešimai, pradėti 8 ikiteisminiai tyrimai.

Į policijos komisariatą per savaitę buvo pristatyta 11 asmenų, iš jų 4 buvo neblaivūs. Areštinėje per savaitę pabuvojo 13 asmenų: 11 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, suimti 2 asmenys.

Iš viso surašyta 32 ANK protokolai, iš jų: 2 neblaivūs dviratininkai, 1 be vairuotojo pažymėjimo, 4 asmenys nesilaikė kelio ženklų ženklinimo reikalavimų. Fiksuota 15 kitų pažeidimų, iš jų 4 girti viešoje vietoje, 4 chuliganizmo atvejai, 1 asmuo be asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, 1 asmuo tyčia apgadino svetimą turtą ir kt.

 

Švenčionių r.PK inf.

 
Reklaminis skydelis