Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5447
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23991
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71317
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Lauko skaitykla Švenčionėliuose puošiasi gėlėmis

2017 m. liepos 8 d., šeštadienis Nr.47 (1676)

„Švenčionių krašto“ laikraštyje rašėme, kad Švenčionėlių biblioteka įgyvendina lauko skaityklos projektą, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba prie LR kultūros ministerijos. Projekto įgyvendinimo pradžioje skverelis prie Švenčionėlių bibliotekos pasipuošė masyviais, bet dailiais ir skoningais mediniais lauko baldais, čia pat įsitaisė ir tvirtos sūpynės. Kitą savaitę čia turėtų būti pastatytas ir „Pelėdos namas“. Geru oru čia planuojama organizuoti ir bibliotekos renginius, edukacines veiklas.

Trečiadienį, liepos 5 dieną, skverelyje vyko ir pagal projektą planuota talka, kurios metu buvo tvarkoma aplinka, sodinami gėlynai, ruošiamos duobės tujų gyvatvorei sodinti. Juodžemio gėlėms sodinti atvežė Švenčionėlių seniūnija, kurios kolektyvas ir į talką aktyviai įsijungė. Pasak bibliotekos vedėjos Stasės Busilienės, vos paskelbus kvietimą į talką, visuomenės susidomėjimas buvo didelis. Daug žmonių atvyko į talką, gėlių buvo nupirkta projekto lėšomis, dalį jų atvežė Švenčionių viešosios bibliotekos kolektyvas, savivaldybė, miestelio gyventojai, būrelis jaunimo. Gėlyno centre pirmąją rožę pasodino Švenčionių viešosios bibliotekos direktorė Leonarda Vilčiauskienė, o tada jau visi kibo į darbą: komponavo spalvas, dėliojo gėlių vazonėlius, lygino, pureno žemes, vyrai iškasė duobes tujoms, kurias lauko skaityklai padovanojo Švenčionių tarybos narė, Švenčionėlių bendruomenės pirmininkė Dovilė Žižienė, kuri aktyviai dalyvauja kultūriniame, visuomeniniame ir politiniame rajono gyvenime.

Per pora savaičių bibliotekos skverelyje įrengtus lauko skaityklos baldus ir sūpynes švenčionėliškiai noriai išbandė. Baldai patogūs, komplektų nemažai – visiems vietos užteko. Dabar čia bus dar jaukiau ir spalvingiau, nes žydės gėlės, o jaukų skaitytojų poilsį ir privatumą nuo smalsių akių saugos tujų gyvatvorė.

Švenčionėlių bibliotekos vedėja, dažniausiai su meile vadinama Stasele, nuoširdžiai kviečia visus į lauko skaityklą įsitaisyti su knyga, laikraščiu ar mėgstamu žurnalu. Jų bibliotekos fonduose galima išsirinkti kiekvienam pagal pageidavimą. Net jeigu skaityti kurią nors dieną nesinori – bibliotekos lauko skaitykloje laukiami visi! Čia galima ateiti ir su kavos puodeliu, užkandžiais, gaiviaisiais gėrimais ar tiesiog prisėsti pavėsyje kaitrią vasaros dieną. Žinoma, ir projekto autorė Staselė, ir bibliotekos kolektyvas, ir visi talkininkai tikisi, kad lauko skaityklos lankytojai bus kultūringi – baldai tarnaus ilgus metus, gėlynai džiugins spalvomis ir vešlumu, o švenčionėliškiai ir miestelio svečiai mėgausis gražiai sutvarkyta erdve bei mielai čia leis laisvalaikį.

Irena POŽĖLIENĖ