Mes turime 348 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4503
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20704
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96734
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Tėvo diena Pašaminėje

2017 m. birželio 7 d., trečiadienis Nr.41 (1670)

Pirmasis birželio sekmadienis šiemet atnešė dvi dideles šventes – Tėvo dieną ir Sekmines. Švenčionėlių kultūros centro Pašaminės skyriaus vedėja Dalė Basiūnienė švenčių išvakarėse, penktadienį, pakvietė į koncertą „Dovana tėvui“. Ji kartu su būrelį pas ją lankančiais kaimo vaikais šventiškai išpuošė salę, pagamino atvirukų ir pasikvietė svečių. Į Pašaminę atvyko Švenčionėlių socialinių paslaugų centro Dienos centro žmonėms su negalia moterų vokalinis romansų ansamblis „Melodija“ (vadovė Giedra Kaminskienė, gitara akomponavo Vitalijus Laptevas). Jie atvyko su jaudinančia koncertine programa, savo kūrybos darbeliais ir didžiuliu tortu. „Ši Dienos centro išvyka buvo ir geras darbas Lietuvai. Kaip tik vykdėme užsiplanuotą „Aš už Lietuvą“ priemonę – paroda ir koncertas Pašaminės bendruomenei“, - sakė G.Kaminskienė.

Pašaminiškiai džiaugėsi svečių koncertu, negailėjo plojimų, kartais ir ašarą nubraukdavo. Po jo šeimininkai pakvietė svečius dar pabūti, pasivaišinti saldumynais, sumuštiniais, kava ir arbata. D.Basiūnienė įteikė G.Kaminskienei puokštę gėlių ir rankų darbo rėmelyje įklijuotą ir dekoruotą ansamblio „Melodija“ nuotrauką. V.Laptevui – taip pat rankų darbo atviruką.

Beje Pašaminės skyriuje eksponuojama ir Dienos centro žmonėms su negalia darbų paroda, kuriuos kūrė ir gamino: Teresa Pometko, Vanda Bagdziun, Marija Vasiukovič, Česlava Markovskaja, Česlava Bečelienė, Jelena Survilo, Onytė Romelienė, Rozalija Andraikėnienė, Albina Skukauskienė, Zoja Nasirova.

Taip pat iki liepos 6 dienos čia veikia ir Nerijos Daubarės iš Vidiškių k., Ignalinos r., tapybos darbų paroda.

Tad tie, kurie negalėjo atvykti į šventę, parodomis gali pasigėrėti bet kurią dieną, apsilankę Pašaminės kaimo klube.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis