Mes turime 166 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1294
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4687
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52013
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rajono linijinių šokių kolektyvai – festivalio Palangoje dalyviai

2017 m. birželio 3 d., šeštadienis Nr.40(1669)

Įvairūs masinio sporto renginiai, sveikatinimo užsiėmimai sutraukia nemažus būrius dalyvių. Mankšta, judėjimas, sveikesnės mitybos pasirinkimas tampa daugelio žmonių neatsiejama gyvenimo dalimi. Mūsų rajone įvairiose sveikatinimo mankštų, šokių ir kitokiuose mėgėjų sporto užsiėmimuose taip pat dalyvauja nemažai žmonių. Patys aktyviausi kolektyvai sėkmingai įsijungia ir į masinius Lietuvos renginius.

Paskutinį gegužės savaitgalį Palangoje buvo surengta grandiozinė kurorto sezono atidarymo šventė, kupina festivalių, pramogų ir renginių. Ją sėkmingai praturtino ir kasmet Palangoje organizuojamo festivalio „Sportas visiems“ renginiai, skirti ne profesionalams, o mėgėjams. Į Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ programą buvo užsiregistravę ir du Švenčionių rajono moterų sportinių šokių mėgėjų kolektyvai: Švenčionių r. sporto centro šokių kolektyvas „Volungės“ (vadovė Renata Grigianecienė) ir linijinių šokių merginų-moterų grupė „Seliavos“ (vadovė Jolanta Razmienė).

Saulėtą šeštadienį nuo pat 9 val. ryto visi šokėjai rinkosi į rytinį pasišokimą prie jūros paplūdimyje prie Palangos tilto. Ryški saulė, ošianti ryškiai mėlyna Baltijos jūra, plaukus kedenantis vėjelis, gera muzika, koordinuoti šokėjų judesiai ir šauni bendraminčių kompanija kūrė nepakartojamą ryto atmosferą.

Nuo 14 valandos Tarptautinio linijinių SOLO šokių festivalio „PALANGA 2017“ dalyviai rikiavosi Basanavičiaus gatvėje, o nuo 15 valandos prasidėjo masinis šokėjų pasirodymas. Kolektyvai buvo parengę po 14 organizatorių nurodytų šokių, tad masinis iš visos Lietuvos suvažiavusių kolektyvų sinchroniškas judėjimas darė nepakartojamą įspūdį.

Pirmą kartą tokiame renginyje dalyvaujantis kolektyvas „Volungės“ džiaugėsi nusprendęs atvykti į Palangą. Grupės moterys ir merginos visus metus ruošėsi šiam bendram pasirodymui, repetavo žingsnelius, šlifavo judesius, susigalvojo kolektyvo pavadinimą, susikūrė įvaizdį, o Palangoje sėkmingai įsiliejo į spalvingą ir gausų visos Lietuvos ir kaimyninių šalių linijinių šokių kolektyvų būrį. Kolektyvo vadovė R.Grigianecienė labai džiaugėsi savo grupės dalyvių puikiu pasirodymu Palangoje, visus metus neapleidžiančiu entuziazmu, darbštumu, kūrybingumu. Pavyzdžiui, pavadinimas „Volungės“ toptelėjo Editai, kolektyvo draugės pritarė, nes volungė labai gražus, spalvingas ir balsingas paukštelis. Pasak vadovės, ji ir jos šauniosios „volungėlės“ labai dėkingos Švenčionių sporto centro direktoriui Artūrui Paulauskui, rajono savivaldybei už galimybę visus metus nemokamai lankyti zumbos užsiėmimus, taip pat už skirtą nemokamą transportą nuvykti į festivalį Palangoje, iš kurio kolektyvas grįžo pasikrovęs teigiamų emocijų, pailsėjęs ir iškart su dar didesniu užsidegimu kibo į treniruotes. Prie treniruočių gali prisijungti ir daugiau norinčių, juk judėjimas – sveikata.

Penktus metus asociacijos „Sportas visiems“ organizuojamuose renginiuose Palangoje dalyvavęs J.Razmienės vadovaujamas merginų-moterų linijinių šokių kolektyvas „Selevos“ jau galima sakyti senbuvis, tačiau kasmet patiriamos geros emocijos nė kiek neprigęsta. J.Razmienė pasidžiaugė, kad šis kolektyvas – tarsi moterų klubas, kurio narės ne tik kartu šoka, bet ir švenčia įvairias šventes, gimtadienius, prireikus nedvejodamos ištiesia viena kitai pagalbos ranką. Pavadinimas pasirinktas su aliuzija į Švenčionių rajono simbolį, selevas, todėl kolektyvas naudoja Švenčionių rajono herbą, taip jį garsindamas ir reprezentuodamas.

„Selevų“ branduolį sudaro maždaug 15 moterų, o kitos, pasak vadovės, tai prisijungia, tai nubyra. „Esame kaip šeima, kolektyve vyrauja draugiška atmosfera, - sako J.Razmienė. – Per daug nesireklamuojame, bet esame atviros ir mielai priimsime norinčias pajudėti ir linksmai bei sveikai leisti laisvalaikį naujokes“.

Irena POŽĖLIENĖ