Mes turime 193 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1728
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15727
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:63053
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Meras šalina konkurentą?

2017 m. birželio 3 d., šeštadienis Nr.40(1669)

Prasidėjo valdančiosios koalicijos griūtis. Pirmasis ją paliko socialdemokratas Audrius Karvelis. Būtų ir daugiau, bet kol kas baimė ir priklausomybė kausto. Valdžia griežta – jeigu jau buvo palaužta ir priversta suspenduoti savo veiklą partijoje vienos švietimo įstaigos vadovė konservatorė, kuri šioje partijoje, kaip ir pareigose, buvo jau ne vieną dešimtmetį, ką bekalbėti apie tarybos narius, kurių darbas ir alga – mero malonėje.

Paskui meras užsimojo išmesti iš posto savo pavaduotoją K.Trapiką, ir kitą savaitę tai padarys. Jeigu ne „Amsterdamo“ frakcija, koalicijai būtų galas? Koalicija vis tiek mažėja. Tarybos narys Vytautas Vigelis tarybos posėdyje pasakė merui pastabą, kad labai blogai, jog valdančioji koalicija siaurinama, turėtų būti atvirkščiai, įtraukiamos kitos politinės jėgos.

Trečiadienį apie ketvirtadalis posėdžio buvo skirta Audriui Karveliui. Toks svarbus bus tarybos narys, vykdęs daug pareigų. Išėjęs iš valdančiosios koalicijos, jis pateikė prašymą atleisti jį ir iš užimamų pareigų tarybos komitetuose ir komisijose. Susidarė apie 10.

Meras pasistengė, kad svarstant klusimus paties A.Karvelio nebūtų net salėje, nors kiti tarybos nariai prieštaravo, sakė turintys klausimų. Su juristo pagalba buvo įrodyta, kad A.Karvelis turi nusišalinti. Su stebėtinu entuziazmu meras pristatė vieną po kito klausimus, atleisti A.Karvelį iš visų komisijų, net tų, kur jis, kaip specialistas, buvo vienintelis ir nepakeičiamas. Kaip pastebėjo tarybos narys Konstantas Ramelis, galbūt reikėjo paprašyti, kad žmogus liktų ir dirbtų toliau.

Liberalai rado kuo pakeisti mediką – beveik visas A.Karvelio pareigas perdavė Janinai Deveikienei.

Tarybos nario Vytauto Bulkos nuomone, tokia perspektyvaus jauno politiko Audriaus Karvelio savotiška izoliacija galimai naudinga merui. „Gal meras taip stengiasi pašalinti stiprų konkurentą?“ - spėliojo V.Bulka.

Joks įstatymas nedraudžia nebūnant valdančiojoje koalicijoje užimti komiteto pirmininko pareigas, juo labiau dirbti įvairiose komisijoje ar atstovauti rajonui, pavyzdžiui, Ligonių kasose. Juk čia verkiant reikia mediko, o į šias jo pareigas, spėkite, kas pasisiūlė? Ogi pats meras. Pasak jo, meras turi išmanyti viską, tai jis, matyt, nutarė tokiu būdu pasimokyti farmacijos...

Mūsų inf.