Mes turime 379 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3265
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19466
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95496
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Septintasis modernaus šokio koncertas „Judesio pagauti“

2017 m. birželio 3 d., šeštadienis Nr.40(1669)

Kasmetinis modernaus šokio koncertas „Judesio pagauti“ Švenčionėlių miesto kultūros centre jau tapo gražia tradicija. Šiemet jis vyko septintąjį kartą. Šio renginio visi labai laukia. Šokėjai intensyviai repetuoja, dažniau lankosi sporto salėje, o žiūrovai dar gerokai prieš jam prasidedant stengiasi užsiimti geriausias vietas. Pavėlavusiems kartais tenka net stovėti.

Koncerto sumanytoja ir iniciatorė Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos, Švenčionių meno mokyklos ir Švenčionėlių kultūros centro choreografė Renata Grigianecienė. Ir jokios aplinkybės ar gyvenimo pokyčiai per septynerius metus nesutrukdė šiam renginiui įvykti. Priešingai, kiekvienas įvykis ar pokytis įneša į renginio režisūrą naujų detalių. Kad ir šiemet. Neišvengiamai atsirado humoristinis šokis sauskelnių tema, tai iš vieno, tai iš kito kampo pasigirsdavo švelnūs mažybiniai žodelyčiai, gugavimai, kuriais mamytės neretai kalbina savo kūdikėlius... Ir visa tai tikrai ne šiaip sau – jaunųjų šokėjų mylima mokytoja Renata pernai metais susilaukė dukrytės Katalėjos. Nei tai, kad Renata yra trijų vaikų mama, nei kūdikio priežiūros atostogos nesutrukdė energingai mokytojai padirbėti su šokėjais laisvalaikiu.

Taigi septintasis modernaus šokio koncertas „Judesio pagauti“ įvyko, kaip ir kasmet šventiškai ir siautulingai užbaigdamas mokslo metus ir išlydėdamas į tolimesnį kelią abiturientus. Renginyje pasirodė visos Renatos vadovaujamos įvairaus amžiaus šokėjų grupės ir solistai.

Renginio metu visus susirinkusius pasveikino Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos direktorė Daiva Veronika Gaidamavičienė, buvo pagerbti ir atminimo dovanėlėmis apdovanoti įvairių olimpiadų, konkursų, varžybų nugalėtojai, jų mokytojai ir tėveliai, kurie aktyviausiai dalyvavo gimnazijos gyvenime.

Bene pora valandų trukęs koncertas pralėkė akimirksniu, nes scenoje keitėsi šokėjų kolektyvai, muzika, drabužiai.

Abiturientams atsisveikinant su mokykla, su šokių grupe, buvo ir ašarų, gražių palinkėjimų vieni kitiems, mokytojams, jaunesniems draugams. Mokytoja Renata Grigianecienė taip pat padėkojo šokėjams, negailėjusiems lieti prakaito repeticijų metu, švelniai motiniškai pagrūmojo tiems, kurie repeticijas kartais praleisdavo. Bet jie ir patys tą suprato, nes jeigu mažiau buvo padirbėta repeticijose, scenoje judesiai ima strigti.

Baigėsi modernaus šokio šventė bendru siautulingu šokiu, kuriame ritmiškai ir ryžtingai skambėjo net skardinių ir kibirų „muzika“, dovanomis ir padėkomis vieni kitiems ir iš palubės tarsi Holivude nusileidusia į sceną mokytojos Renatos žvaigžde...

Abiturientai įstos mokytis į didmiesčius, gal išvyks į užsienį, gal įsilies į kitus šokių kolektyvus, o pirmokai gimnazistai ir vėl kurs naujas modernaus šokio grupes, kurios lies prakaitą šokių salėje ir kasmet vėl kvies publiką į kasmet vis kitokį, tačiau jau tradicinį koncertą „Judesio pagauti“.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis