Mes turime 292 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3049
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13236
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89266
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sukčiams atidavė 1220 eurų

2017 m. gegužės 31 d., trečiadienis Nr.39 (1668)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių r. policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo pagal LR BK 182 str. 1 d. Ketvirtadienį policijos pareigūnu prisistatęs vyras paskambino Švenčionyse, Mažojoje gatvėje gyvenančiai 81 metų moteriai ir iš jos apgaule išviliojo 1220 eurų.

Pareigūnams nukentėjusioji pasakojo, jog paskambinęs asmuo prisistatė policijos pareigūnu ir patikino, kad moteris už pirkinius PC „Maxima“ esą sumokėjusi netikra 50 eurų kupiūra. Pokalbio metu vyras pridūrė, kad pas moterį netrukus į namus ateis kriminalinės policijos pareigūnas paimti tariamai netikrų pinigų. Garbaus amžiaus moteris nieko blogo neįtarė ir laukė tariamo policininko. Į namus atvykęs asmuo neprisistatė, nepateikė jokių dokumentų, tik paprašė parodyti pasą ir paduoti jam pinigus. Gavęs juos, sėdo į automobilį ir išvažiavo.

Policija yra fiksavusi ne vieną atvejį, kuomet skambinantys sukčiai prisistato policijos pareigūnais. Visi turėtų žinoti, kad policijos bei kitų tarnybų pareigūnai, paskambinę telefonu, niekada neprašo perduoti grynųjų pinigų, pasakyti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų ar atlikti kitų bankinių operacijų.

Švenčionių r. PK pareigūnai primygtinai prašo gyventojų būti budriais, nepasitikėti telefonu skambinančiais asmenimis, prašančiais pinigų, nesileisti su jais į kalbas ir juo labiau nepasakoti, nerodyti ir NIEKADA neduoti pinigų.

Kilus įtarimui, nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos telefono numeriu 112. Taip pat nepamirškite apie pavojų įspėti savo artimuosius, kaimynus ar draugus – ypač vyresnio amžiaus.

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis