Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3443
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13630
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89660
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių autobusų stotis rajono valdžiai tapo STRATEGINIU OBJEKTU!

2017 m. gegužės 20 d., šeštadienis Nr.36 (1665)

Praėjus daugiau kaip metams po įvykusio nuomos konkurso savivaldybės administracija su konkurso laimėtoju iki šiol nepasirašė nuomos sutarties. Per tą laiką savivaldybės biudžetas negavo beveik 7 tūkst. eurų, stotis visiškai apleista, daro gėdą miestui.

Švenčionių rajono savivaldybės administracija daugiau kaip prieš metus, 2016 sausio 27 d., paskelbė viešą turto – Švenčionių autobusų stoties – nuomos konkursą.

2016-02-09 UAB „Svirka“, pasiūliusi didžiausią iš trijų dalyvių nuomos kainą, buvo paskelbta konkurso laimėtoja. Netyčia laimėjo „ne tas“, ir prasidėjo tikras cirkas. Nors pagal konkurso sąlygas ir savivaldybės tarybos sprendimais patvirtintas turto nuomos konkursų tvarkas su laimėtoju sutartis turi būti pasirašoma ne vėliau kaip per 10 dienų po rezultatų paskelbimo, Švenčionių valdininkams šios 10 dienų išsitęsė į vienerius metus 3 mėnesius ir 10 dienų. Ir čia dar ne pabaiga. Savivaldybės administracijos direktorius Andrius Šarėjus, kurio tiesioginė pareiga pasirašyti sutartį, į kažkelintą UAB „Svirka“ raginimą paskutinįkart atsakė tiesiog neįtikėtinai: kad šiuo klausimu jam reikia Vyriausybės atstovo apskrityje įvertinimo. To dar nebuvo Lietuvoje, kad Vyriausybės atstovas rūpintųsi savivaldybės turto nuoma. O štai direktoriaus tiesioginių pareigų nevykdymu tikrai gali susirūpinti, tik ne Vyriausybės atstovas, o greičiausiai teisėsauga.

Dėl konkurso rezultatų vienas iš trijų konkurso dalyvių (paskutinėje vietoje (!) likusi UAB „Meteorit turas“) kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą, prašydamas panaikinti sprendimą konkurso laimėtoju pripažinti UAB „Svirka“ ir pripažinti konkursą neįvykusiu. Galima tik svarstyti, ko galėjo tikėtis įmonė, kuri pasiūlė mažiausią kainą, jeigu teismas net būtų tenkinęs jos prašymą. Bet netenkino.

2016-06-28 Vilniaus apygardos teismas UAB „Meteorit turas“ ieškinį atmetė. „Meteorit turas“ ėjo iki galo – apskundė sprendimą.

2016-07-05 UAB „Svirka“ kreipėsi į Švenčionių rajono savivaldybės administraciją su prašymu informuoti apie datą, kada UAB „Svirka“ gali atvykti sudaryti nuomos sutartį.

2016-07-12 Švenčionių rajono savivaldybės administracija atsakė, kad nėra pasibaigęs Vilniaus apygardos teismo sprendimas atmesti ieškinį, todėl įsiteisėjus teismo sprendimui bus galima spręsti klausimą dėl nuomos sutarties bei su ja susijusių kitų veiksmų. Laikas parodė, kad už šių žodžių slypėjo eilinis melas. Ir pasibaigus teismų procesui savivaldybė įsipareigojimų vykdyti neketina.

2017-03-27 Lietuvos apeliacinis teismas nutarė Vilniaus apygardos teismo sprendimą palikti nepakeistą. Tai buvo galutinis ir neskundžiamas sprendimas. Konkurso rezultatai lieka galioti. Atrodytų, nelieka nieko kito, kaip sudaryti su laimėtoju sutartį. Bet kur tau!

2017-04-05 Švenčionių rajono savivaldybės administracija vėl atsirašė: „Švenčionių autobusų stoties nuomos sutarties pasirašymas nukeliamas iki rajono savivaldybės tarybos sprendimo dėl Švenčionių autobusų stoties valdytojo skyrimo priėmimo“. Tokį oficialų atsakymą gavo UAB „Svirka“

Kaip jau žinome, rajono tarybos valdančioji daugumą sutarties pasirašymui nepritarė, nors toks klausimas buvo neteisėtas. Įtraukdamas į posėdžio darbotvarkę, meras pasielgė neteisėtai, taryba svarstydama – taip pat. Nes turto nuomos konkursų sąlygas reglamentuoja veikiantys anksčiau rajono tarybos priimti sprendimai.

Po tokio tarybos posėdžio sprendimo savivaldybės administracijos direktorius A.Šarėjus dar kartą atsirašė: anot jo, dėl autobusų stoties valdytojo paskyrimo reikia Vyriausybės atstovo pozicijos...

Gal rajono valdžia įsikalė į galvas, kad nuo Švenčionių autobusų stoties priklauso viso rajono gerovė ar išgyvenimo klausimas? Dėl šalies strateginių objektų mažiau peripetijų vyksta, negu dėl metus be šeimininko stovinčios apleistos Švenčionių stoties, kurios danga – duobė ant duobės.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis