Mes turime 538 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11398
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20436
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:99557
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. gegužės 20 d., šeštadienis Nr.36 (1665)

Šokiuose baigėsi ligoninėje

Gegužės 13 d. apie pirmą valandą nakties į Švenčionių r. ligoninės priėmimo skyrių atgabentas sumuštas 23 metų vaikinas. Medikai nukentėjusį jaunuolį paėmė iš Švenčionėlių kultūros namų. Čia penktadienio vakarą vykusiuose šokiuose ir buvo sumuštas jaunas vyras. Pasak jo, smurtautojus vaikinas žino iš matymo. Medikai, apžiūrėję vaikiną, nustatė, jog yra sumušta galva bei krūtinės ląsta, taip pat traumuota nosis. Po apžiūros vyras išleistas į namus.

 

Siautėjo kaimynas

Gegužės 11 d. apie 12 val. dienos vieno daugiabučio namo, esančio Žemutinės gatvėje, Švenčionėliuose, gyventojas elgėsi visai neprognozuojamai. Kartu vienoje laiptinėje gyvenantys kaimynai savo kailiu patyrė kaimyno išpuolius. Grasindamas virtuviniu kirviu, vyras laužėsi į jų butą. Triukšmadarys sudaužė durų akutę, sulaužė rankeną, sugadino apdailą. Buto savininkai tikino, jog naujas šarvuotas duris įsigijo visai neseniai. Padaryta žala siekia 350 eurų.

 

Smurtavo neblaivūs artimieji

2 asmenys patyrė artimiausių žmonių smurtą. Gegužės 12 d. prieš pat vidurnaktį, tarpusavyje susiginčijo Mėžionėlių kaime, Švenčionėlių sen., gyvenanti sugyventinių pora. Tiesa, abu buvo gerokai įkaušę – 32 metų vyrui nustatytas 2.63 promilės girtumas, o moteriai – 2.28 promilės. Konflikto metu vyras vieną kartą delnu trenkė savo sugyventinei į veidą ir praskėlė lūpą. Taip sukėlė jai fizinį skausmą.

Kitas incidentas tą pačią dieną kilo tarp brolių. Apie 11 valandą dienos viename iš daugiabučių, esančių Vilniaus gatvėje, Švenčionėliuose, į ginčą įsivėlė du neblaivūs broliai. Vienas iš jų, 37 metų vyras, kuriam nustatytas 2,96 promilės girtumas, kumščiais kelis kartus sudavė už save dvejais metais vyresniam broliui į kaklą ir į pilvą. Nukentėjusiajam nustatytas 2,69 promilės girtumas.

Vyrai uždaryti į areštinę ir jų atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d. Policija primena, kad nuo šių metų liepos 13 dienos įsigaliojo Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso ir baudžiamojo proceso (toliau – LR BK ir LR BPK) kodekso nauji papildymai dėl nusikalstamų veikų, padarytų artimoje aplinkoje.

LR BK 140 straipsnis papildytas nauja 2 dalimi, kurioje numatyta baudžiamoji atsakomybė už specifinius nežymaus sveikatos sutrikdymo ar fizinio skausmo sukėlimo atvejus, kai ši veika padaroma kaltininko šeimos nariui ar artimajam giminaičiui.

Už šį nusikaltimą siūloma bausti viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Taip pat šis pakeitimas leidžia skirti visas būtinas kardomąsias priemones.

 

Sulaužė nosį

Nesunkų sveikatos sutrikdymą patyrė 54 metų Bačkininkų kaimo gyventojas. Pasak jo, gegužės 12 d. apie šeštą valandą vakaro, kartu su kitu kaimo gyventoju, įsitaisę šalia parduotuvės „Aibė“, gėrė alkoholinius gėrimus. Netrukus prie kompanijos bandė prisijungti dar du kaimo vyrai. Kilus nesutarimui, vienas iš jų, 44 metų vyriškis, koja į veidą spyrė kitam. Nukentėjusysis, 54 metų vyras, nugabentas į Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių, kur jam buvo nustatytas nosies kaulo lūžis bei 1,85 promilės girtumas. Vyras po medikų apžiūros paleistas namo. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas.

 

Tyrimas dėl galimai netikro 50 eurų banknoto

Švenčionių r. PK pareigūnai gavo pranešimą dėl netikros kupiūros. UAB „G4S Lietuva“ atstovai kreipėsi į pareigūnus su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą, dėl galimai netikros 50 eurų kupiūros, išimtos iš vieno „Swedbank“ bankomato.

 

Liepsnojo butas

Gegužės 11 d. apie 23 val. Pabradės mieste, Vilniaus gatvėje, dviejų butų mediniame name kilo gaisras. Atvykus pirmosioms ugniagesių gelbėtojų pajėgoms, buvo uždūmintas vienas butas. Buto kambaryje, kuriame įrengta kieto kuro krosnis, prie dūmtraukio degė lubos. Gaisro metu apdegė dalis lubų. Spėjama gaisro priežastis – krosnies ir dūmtraukio įrengimo reikalavimų pažeidimai.

 

Pastate degė šiukšlės

Gegužės 12 d. apie 11 val. Vaiškūnų kaime (Cirkliškio sen.) mediniame ūkiniame pastate liepsnojo šiukšlės. Gaisro metu apdegė šiukšlės ir dalis rąstinės sienos iš vidaus. Pastatas priklauso Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Cirkliškio seniūnijai. Spėjama gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

 

Degė sandėlis

Gegužės 12 d. 21 val. 18 min. ugniagesiai gelbėtojai iš Bendrojo pagalbos centro gavo pranešimą, kad Augustavo kaime (Švenčionėlių sen.) dega namas. Į gaisro vietą atvykus pirmosioms ugniagesių gelbėtojų pajėgoms, atvira liepsna degė medinis sandėlis (matmenys - 10×16 m), kurio stogas dengtas šiferine stogo danga. Gaisro metu sudegė pastato stogas, perdengimas ir viduje buvę daiktai. Sudegė medinių konstrukcijų nenaudojama pjuvenų talpykla, aplink pastatą išdegė apie 20 arų miško paklotės. Pastatas priklauso Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcijai. Gaisro priežastis ir aplinkybės nustatinėjamos.

 

Sutvarkė kelią

Gegužės 8 d. Zalavo kaime (Pabradės sen.) po eismo įvykio ugniagesiai gelbėtojai suteikė pagalbą atliekant kelio dangos tvarkymo darbus, būtinus užtikrinti saugų transporto priemonių eismą važiuojamąja kelio dalimi.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-05-08 iki 2017-05-14 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate per savaitę užregistruoti 104 informaciniai pranešimai, pradėta 10 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyta 13 asmenų, iš jų 10 buvo neblaivūs, 10 asmenų patalpinti laikino sulaikymo patalpoje. Areštinėje per savaitę pabuvojo 11 asmenų: 9 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteisti/nubausti buvo 2 asmenys.

Patruliai už KET pažeidimus surašė 12 protokolų: 1 asmuo be vairuotojo pažymėjimo, 1 be saugos diržų, 3 dviratininkai pažeidė eismo taisykles, 1 stabdomas vairuotojas nesustojo.

15 protokolų surašyta už kitus pažeidimus: 10 dėl girto asmens pasirodymo viešoje vietoje, 2 dėl smulkaus chuliganizmo, 2 dėl vagystės, 1 dėl garbės ir orumo pažeminimo ir kt.

Švenčionių r.PK ir PGT inf.