Mes turime 214 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1203
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15202
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62528
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. gegužės 13 d., šeštadienis Nr.34 (1663)

Švenčionių policijos pareigūnai sulaikė vagį, šiurpinusį Švenčionėlių seniūnijos gyventojus

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių r. policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl kelių vagysčių, įvykdytų vieno asmens. Ikiteisminio tyrimo duomenimis š. m. kovo 18 d. iš privataus namo Reškutėnų kaime dingo mobilaus ryšio telefonas ir pinigai. Vagis pamatęs, kad namo gyventojai vaikštinėja kieme, o namo durys nerakintos, pro jas ir pateko į namo vidų. Tačiau tik išgirdęs, kad šeimininkai jau grįžta į namus, iš pastato spruko pro langą. Gyventojų patirtas nuostolis siekia 329 eurus.

Dar viena panašaus pobūdžio vagystė įvyko balandžio 20 d. Švenčionėliuose. Namas buvo nerakintas, namo šeimininkai ilsėjosi kieme. Pietų metu įžūlus vagišius „darbavosi“ viename iš gyvenamojo namo kambarių. Jis pagrobė pensinio amžiaus sutuoktinių porai priklausančius 50 eurų ir įvairių aukso dirbinių. Gyventojai, pamatę jog namuose vaikštinėja neprašytas svečias, bandė jį sulaikyti. Deja, nepavyko. Ilgapirštis su pagrobtu gyventojų turtu tąsyk pabėgo. Padaryta žala siekia 1065 eurus.

Balandžio 30 d. nuo to paties vagišiaus nukentėjo ir dar viena Švenčionėlių miesto gyventoja. 82 metų moteris tą dieną, sekmadienį, tarp 11 ir 13 valandos, buvo miestelio bažnyčioje. Vagis stebėjo ir laukė, kol šeimininkė užrakins namus ir išeis. Kieme radęs akmenį ir juo išdaužęs plastikinio lango stiklą, piktadarys pateko į vidų. Iš spintoje gulėjusios piniginės jis pagrobė 100 eurų.

Statistikos duomenimis, net 75 proc. vagysčių įvykdoma iš privačių namų. Apšvarinti būstą vagys labiausiai mėgsta tada, kai žmonės nors ir trumpam palieka namus be priežiūros.

Ne išimtis ir šie aprašyti atvejai. Nukentėję rajono gyventojai yra privačių namų savininkai irapvogti jie buvo tuo momentu, kai bent trumpam jų būstas buvo likęs be priežiūros, durys atdaros bei nerakintos. Dabar jau nustatytas įtariamasis, visais šiais atvejais taip pat veikė tikslingai. Jis stebėjo aplinką, pasekdavo savo aukas ir įsitikinęs, jog nėra stebimas, dirbo savo juodą darbą. Rajono gyventojai jau gali lengviau atsikvėpti, mat sulaikytasis ilgapirštis, Švenčionėlių miesto gyventojas, atsidūrė už grotų.

Būstų vagystes tiriantys policijos pareigūnai atkreipia dėmesį, kad didžiausia grėsmė kyla individualių namų gyventojams. Juk patekti į namą yra daugiau galimybių, negu į butą. Specialistai pataria nesipuikuoti prieš kitus turimu vertingu turtu, mažiau kalbėti apie turimus pinigus, draugauti su kaimynais, kurie galėtų atkreipti dėmesį, jei prie jūsų namų pastebėtų svetimus asmenis.

 

Rasta mirusi

Balandžio 27 d. Švenčionių r. PK gautas pranešimas apie surastą lavoną. Viename iš Adutiškio gatvėje, Švenčionyse, esančių namų bute rastas 62 metų moters lavonas. GMP brigados medikai smurto žymių ant mirusiosios kūno neaptiko. Buvo konstatuota moters mirtis, ištikusi ją nuo galimai ilgalaikio ir besaikio alkoholio vartojimo. Mirties priežasčiai nustatyti moters kūnas nugabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Smurtavo prieš motiną

Gegužės 6 d. apie pusę devintos vakaro viename iš Strūnaičio gatvėje esančių namų, neblaivus (nustatytas 0,52 prom. girtumas) 38 metų vyras aršiai ginčijosi su savo 59 metų motina. Konflikto metu jaunas vyras keturis kartus kumščiu trenkė moteriai į veidą ir du kartus spyrė su koja į krūtinės sritį. Nuo smurto nukentėjusiai moteriai pirmąją pagalbą suteikė į įvykio vietą atvykę Greitosios medicinos pagalbos medikai. Smurtaujantis sūnus sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Santykius aiškinosi jauni sutuoktiniai

Gegužės 7 d. apie aštuntą valandą ryto žodinis konfliktas kilo tarp 34 metų vyro ir 26 metų lengvai nuo alkoholio apsvaigusios jo žmonos. Audringo ginčo metu vyras pastūmė žmoną ir trenkė jai kumščiu į krutinę, tuo sukeldamas jaunai moteriai fizinį skausmą. Konfliktą matė vaikai. Vyras uždarytas į areštinę.

 

Prieš sugyventinę smurtavo tiesiog gatvėje

Gegužės 8 d. apie dešimtą valandą vakaro 43 metų neblaivus vyras (nustatytas 2.05 prom. girtumas) iš savo gyvenamosios vietos Adutiškio gatvėje Švenčionyse atėjo prie 18 numeriu pažymėto namo Taikos gatvėje ir čia sutiko savo sugyventinę. 25 metų moteris atsisakė tikrintis blaivumą. Pora įsivėlė į konfliktą, kurio metu vyras vieną sykį koja spyrė sugyventinei į galvą. Moteris nuo smurtaujančio vyro spruko į minėto namo laiptinę, tikėdamasi pasiekti savo motinos butą. Tačiau ją besivejantis sugyventinis antrame aukšte griebė moterį už plaukų ir tampė po laiptinę, taip sukeldamas nemenką fizinį skausmą. Nukentėjusioji buvo pristatyta į Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių, kur medikai, suteikę medicininę pagalbą, leido vykti namo. Agresyvus vyras sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Konfliktavo neblaivūs sutuoktiniai

Gegužės 5 dieną apie 11 valandą ryto tarpusavyje susiginčijo Svirkų kaime gyvenantys sutuoktiniai. 69 metų neblaivus vyras (nustatytas 1,51 prom. girtumas) pradėjo smurtauti prieš savo šešiasdešimtmetę sutuoktinę, kuri taip pat buvo neblaivi (nustatytas 1,92 prom. girtumas). Vyras, abiem rankom sugriebęs moterį už kaklo, ją smaugė, tampė už plaukų, taip sukeldamas nemenką fizinį skausmą. Ant nukentėjusiosios kaklo buvo aiškiai matyti nubrozdinimai. Greitosios medicinos pagalbos medikai suteikė moteriai pirmąją pagalbą. Smurtaujantis vyras sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Dingo telefonas

Gegužės 5 dieną apie 13 valandą Švenčionių r. PK pareigūnai gavo pranešimą dėl vagystės. Apie įvykį pranešusi 68 metų moteris tikino, kad dingo jos mobilaus ryšio telefono aparatas SAMSUNG su SIM kortele. Telefonas buvo viename iš nerakintų Švenčionių PSPC darbo kabinetų. Iš viso padaryta turtinė žala siekia 300 EUR. Įvykis tiriamas.

 

Pavogė kurą

Švenčionių r. PK pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą ir dėl kuro vagystės. Gegužės 8 d. apie pusę aštuntos ryto vienos įmonės mechanizatorius, atvykęs į darbą statybų aikštelėje, pastebėjo, kad yra apgadintas vikšrinio ekskavatoriaus ATLAS kuro bakas. Atidžiau apžiūrėjęs techniką, priklausančią UAB „Kerista“, suprato, jog iš bako yra pavogta apie 200 litrų dyzelinio kuro. Nuostolis tikslinamas.

 

Apvogė sodybą

Taip pat dėl vagystės į policiją kreipėsi ir 66 metų moteris gyvenanti Adutiškio gatvėje, Švenčionyse. Gegužės 2 d. apie aštuntą valandą vakaro, atvykusi į savo sodybą Stanislavavo kaime pastebėjo, kad per savaitę kažkas neprašytas lankėsi jos namuose – buvo išdaužtas dvigubas namo lango stiklas. Iš namų dingo muzikinio centro „Kenwood“ komplektas ir televizijos priedėlis „TV Star T910“. Iš viso padaryta materialinė žala siekia 80 eurų. Nukentėjusioji moteris neįtaria, kas tai galėjo padaryti.

 

Pavogė valtį

Nuo vagišių nukentėjo ir Labanoro seniūnijos gyventojas. Gegužės 1 d. vyras apsižiūrėjo, kad dingo jo valtis. Prie ežero Didieji Siauriai kranto esančios prieplaukos valtis buvo pritvirtinta bei prirakinta metaline grandine. Svetimo turto gviešęsi vagys nupjovė grandinę ir išsigabeno valtį. Turto savininkui padaryta 700 eurų materialinė žala.

 

Degė suodžiai

Gegužės 1 d. 16 val. 55 min. buvo gautas pranešimas, kad Pabradės sen., Pabradės m., Miškininkų g., dviejų aukštų mūriniame name dega suodžiai dūmtraukyje. Namas priklauso R. M. Įvykis tiriamas.

 

Liepsnojo žolė, šiukšlės ir jaunuolynas

Gegužės 2 d. 16 val. 26 min. buvo gautas pranešimas, kad atviroje teritorijoje, Švenčionėlių sen., tarp Burbų k. ir Kaimiškių k., dega žolė. Gaisro metu išdegė apie 100 arų žolės, kuri buvo užgesinta parankinėmis priemonėmis. Spėjama gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

Gegužės 3 d. 10 val. 52 min. buvo gautas pranešimas, kad atviroje teritorijoje, Pabradės sen., Pabradės m., Malūno g. (prie buvusios kepyklos), dega krūva šakų ir šiukšlių. Spėjama gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

Gegužės 6 d. 09 val. 17 min. buvo gautas pranešimas, kad atviroje teritorijoje, Pabradės sen., Pabradės m., Vilniaus g., dega sendaikčiai ir šiukšlės. Įvykis, gaisro priežasčiai nustatyti – tiriamas.

Gegužės 6 d. 21 val. 07 min. buvo gautas pranešimas, kad atviroje teritorijoje, Strūnaičio sen. Domininkavo vs., arti namo dega jaunuolynas. Gaisro metu išdegė apie 20 arų miško paklotės.Įvykis tiriamas.

 

Degė sandėliukas

Gegužės 5 d. 11 val. 00 min. buvo gautas pranešimas, kad Pabradės sen., Pabradės m., Bajorėlių g., dega sandėlis. Atvykus pirmosioms ugniagesių gelbėtojų pajėgoms, nustatyta, kad degė medinio sandėliuko (2×1 m) vidus. Gaisro metu apdegė ir aprūko vidus ir viduje buvę sendaikčiai. Pastatas priklauso Č.S. Įvykis tiriamas.

 

Liepsnojo ūkinis pastatas

Gegužės 6 d. 15 val. 52 min. buvo gautas pranešimas, kad Švenčionių sen., Krašuonos k., dega ūkio paskirties pastatas. Atvykus pirmosioms ugniagesių gelbėtojų pajėgoms, iš pastato pastogės rūko dūmai ir aplinkui degė žolė. Gaisro metu sudegė ūkinio medinio pastato (15×11 m )12 m² stogo konstrukcijų ir išdegė 50 arų žolės. Pastatas priklauso V.A. Įvykis tiriamas.

 

Pagelbėjo

Gegužės 3 d. 19 val. 39 min. buvo gautas pranešimas, kad Švenčionių sen., Zadvarninkų k., Ramiojoje g., individualiame gyvenamajame name, priklausančiame V.E., nuo buitinio dujų baliono nulūžo užsukimo rankenėlė ir veržiasi dujos. Ugniagesiai gelbėtojai dujų balioną užsuko ir išnešė į lauką.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-05-01 iki 2017-05-07 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 114 informacinių pranešimų, pradėti 6 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 6 asmenys, iš jų 5 buvo neblaivūs. Areštinėje per savaitę pabuvojo 11 asmenų: 6 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, suimti 3 asmenys, nuteisti/nubausti 2 asmenys.

Iš viso surašyti 76 ANK protokolai, iš kurių 32 KET protokolai (neblaivių vairuotojų buvo 1, neblaivūs dviratininkai - 4, be saugos diržų - 7, be vairuotojo pažymėjimo - 1, pėsčiųjų pažeidimai – 3, dviratininkų pažeidimai – 4, kiti pažeidimai -12.

Policija taip pat fiksavo 12 girtų asmenų viešoje vietoje, 1 chuliganizmo atvejį, 1 viešosios rimties trikdymo atvejį, 5 melagingus pranešimus. 1 asmuo sulaikytas dėl garbės ir orumo pažeminimo

Švenčionių r.PK ir PGT inf.